Başkan Adaylığını Garantileyen Clinton: Kadınlar İçin Tarihi Bir An - Son Dakika
Dünya

Başkan Adaylığını Garantileyen Clinton: Kadınlar İçin Tarihi Bir An

ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adaylığını garantileyen Hillary Clinton destekçilerine, kadınlar için tarihsel önemde bu ana ulaşmalarına yardımları için teşekkür etti.

08.06.2016 10:39  Güncelleme: 12:57

Clinton New York'taki konuşmasında "Teşekkürler, önemli bir kilometre taşına ulaştık. Tarihimizde ilk kez bir kadın, önde gelen bir partinin başkan adayı oldu."

"BAŞKAN DAHİ OLABİLİRSİNİZ"

New Jersey, New Mexico ve South Dakota'da ön seçimleri kazanan Clinton, "Büyük düşünen her bir küçük kıza sesleniyorum: Evet istediğiniz her şeyi olabilirsiniz. Başkan dahi olabilirsiniz." diye konuştu.

Clinton son olarak North Dakota ve Montana'da ön seçimleri kazanan rakibi Bernie Sanders'ı da, siyasi tartışma düzeyini yükselttiği için övdü. California'da ise ön seçimin sonucu henüz netleşmedi.

OBAMA'DAN CLİNTON VE SANDERS'E ÖVGÜ

Öte yandan, ABD Başkanı Barack Obama'dan ise hem Clinton'a hem de Sanders'e övgü geldi. Obama, iki siyasetçinin "ilham verici" olarak nitelendirdiği kampanyalarıyla Demokrat Parti'ye enerji verdiğini söyledi. Amerikan Associated Press haber ajansı son ön seçimler öncesi Hillary Clinton'ın başkan adaylığını garantilediğini bildirmişti.

YILLARDIR SİYASET SAHNESİNDE

Eski First Lady ve New York Senatörü Hillary Clinton, Obama'nın ilk döneminde ABD Dışişleri Bakanı'ydı. Hillary Clinton'ın ilk kez büyük bir partinin kadın adayı olmasının beklenen heyecanı yaratmamasının nedeninin, onun yıllardır siyaset sahnesinde önde gelen bir figür olması olduğu söyleniyor.

TRUMP: DAHA YENİ BAŞLIYORUZ

Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump ise yarış ile ilgili olarak "Daha yeni başlıyoruz ve çok güzel olacak" şeklinde konuştu.

Başkan Adaylığını Garantileyen Clinton: Kadınlar İçin Tarihi Bir An
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Başkan Adaylığını Garantileyen Clinton: Kadınlar İçin Tarihi Bir An - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement