Çorum: Ak Parti Çorum İl Teşkilatı'nda Seçim Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Çorum: Ak Parti Çorum İl Teşkilatı'nda Seçim Heyecanı

AK Parti Çorum İl Başkanlığı 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı yarın Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak. Saat 10.00'da başlayacak İl kongresine Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün katılması bekleniyor.

30.06.2006 23:01

AK Parti Çorum İl Başkanlığı 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı yarın Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak. Saat 10.00'da başlayacak İl kongresine Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün katılması bekleniyor.

Haziran ayında yapılması planlanan ancak İskilip İlçe Kongresi'nin iptal edilmesiyle 1 Temmuz 2006 tarihine ertelenen AK Parti Çorum İl Başkanlığı 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı Atatürk Spor Salonu'nda saat 10.00'da başlayacak. Çoğunluğun sağlanamaması durumunda kongre 8 Temmuz 2006 Cumartesi günü yapılacak. Kongrede İl Başkanı Mehmet Karadağ ile kurucu başkan Faruk Özkader yarışacak. Önceki gün adaylığını açıklayan Kurucu Başkan Faruk Özkader'den sonra bugünde mevcut başkan Mehmet Karadağ AK Parti Çorum İl Başkanlığı için yeniden aday olduğunu açıkladı. Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu'nda adaylığını açıklayan Karadağ'ın basın toplantısına İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Ertekin, İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk, Osmancık Belediye Başkanı Serdar Kurşun, Demirşeyh Belediye Başkanı Osman Karateke, Alpagut Belediye Başkanı Mustafa Güçlü, Arifegazili Belediye Başkanı Yusuf Uzan, Bayat Belediye Başkanı Mehmet Şimşek, Büyükhırka Belediye Başkanı Arslan Şahin, Hacıhamza Belediye Başkanı Hayati Bahçıvan, AK Parti İskilip İlçe Başkanı Fehmi Yağlı, Alaca İlçe Başkanı Muhammet Eyvaz, Uğurludağ İlçe Başkanı Ali Nazmi Han, Ortaköy İlçe Başkanı Kadri Arabacı, Dodurga İlçe Başkanı Mustafa Çatar, Laçin İlçe Başkanı Hasan Keşlik, Osmancık İlçe Başkanı Oğuzhan Kaya, Bayat İlçe Başkanı Mustafa Memiş, Mecitözü İlçe Başkanı Yaşar Kabakçı, Oğuzlar İl Genel Meclis Üyesi Abdullah Tiryaki, İl Genel Meclisi Grup Başkanı Mehmet Aygüneş ve çok sayıda partili katıldı.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ'ın salona girmesiyle birlikte hep bir ağızdan 'Çorum Sizinle Gurur Duyuyor' sloganı atan partililer, yarın yapılacak olan seçimde Karadağ'ın yanında olduklarını gösterdiler. Toplantıda ayrıca 11 İlçe Başkanı ve İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk, kısa konuşma yaparak Karadağ'ın kazansa da, kaybetse de sonuna kadar yanında olacaklarını kaydetti. Toplantıda adaylığını açıkladıktan sonra bir konuşma yapan Mehmet Karadağ, seçimi kazansa da, kaybetse de her zaman Çorum için, AK Parti'nin başarısı için çalışacağını söyledi.

"BU KONGRE SÜRECİNDE AK PARTİ İÇİNDE YAŞANMAKTA OLAN DEMOKRATİK YARIŞ, TÜM SİYASİ PARTİLER İÇİN ÖRNEK TEŞKİL EDECEK NİTELİKTEDİR"

Partinin kuruluşundan bugüne 5 yıl geçtiğini hatırlatan Karadağ, ekibiyle birlikte yola çıktıklarını ve birlikte yola devam edeceklerini dile getirdi. Bir süre Çorum adının olumsuzluklarla sıkça anıldığını belirten Karadağ, "Bu olumsuzlukları ancak sizler güzelliğe çevirebilirsiniz. Çok badireler atlattık. Biz bir teşkilatız. Biz bir aileyiz. Aile fertlerinden biri hastalandığında aile reisi sadece iyi çocuğuyla ilgilenmez, hasta olan çocuğuyla da ilgilenir. Biz ailemizin hastasıyla da, iyisiyle de her zaman birlikte olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Tarihte bir ilke gerçekleştirerek kendilerini savcılığa, valiliğe şikayet ettiklerini ve canlı yayında mal beyanında bulunduklarını hatırlatan Karadağ, veremeyeceği hesabının olmadığını söyledi. Bazı çıkarcıların, siyasi rant elde etmek için, bu badire döneminde geçmiş olsun sözünü dahi etmediklerini vurgulayan Karadağ, seçimi kazanıp kaybetmesinin önemli olmadığını, kaybetse dahi, kazananlarla el ele kol kola yürümek istediklerini kaydetti. Diğer taraftan Kültür Düğün Salonu'nda bir toplantı düzenleyerek AK Parti Çorum İl Başkanlığı için aday olduğunu açıklayan Kurucu Başkan Faruk Özkader, mevcut yönetime karşı, alternatif bir kadronun ortaya çıkmasının AK Parti için kesinlikle bir bölünme anlamı taşımaması gerektiğini kaydetti.

1 Temmuz'da yapılacak seçimlerin ardından Çorum'da yeni bir sayfa açılacağını ifade eden Faruk Özkader, seçimi hesaplaşma olarak görmediğini belirterek, " Türkiye'nin umudu olan bir siyasi hareketin ve onunu yiğit liderinin Çorum'daki temsilcisi olmak, onu en iyi şekilde temsil etmek ve yerel sorunlara AK çözümler üretmek için çıktığımız bu yarış, inşallah partimiz ve ilimiz için bir dönüm noktası olacaktır. Bu kongre sürecinde AK Parti içinde yaşanmakta olan demokratik yarış tüm siyasi partiler için örnek teşkil edecek niteliktedir. Çünkü bu kongre sürecinde demokrasinin kuralları bizler sayesinde, ekibimiz sayesinde yani sizler sayesinde kitaplardan sokağa inmiş, her mahalleye, her köşeye dalga dalga yayılmış ve delegelerimiz sandıklardan seçilerek gelmiştir" dedi.

Çorum'da AK Parti'nin yeniden şahlanması yorulmuş ve yıpranmış kadrolarla değil, ancak zinde, heyecanlı ve nitelikli kadrolarla mümkün olacağını ifade eden Özkader, "Heyecanını kaybetmiş bir yönetim için artık yol bitmiştir. Bundan sonra yapacakları en güzel şey partimizin sade bir üyesi olarak kalmak ve partimize verebilecekleri bir katkı varsa bu katkıyı sağlamaktır. Biz bir sevgi topluluğuyuz. Bunun için yapacağımız ilk iş teşkilatlarımızla birlik ve beraberliğin sağlanması, kardeşlik ortamının tam anlamıyla tesis edilmesi, takım anlayışının en küçük birimimize kadar yerleştirilmesi olacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çorum: Ak Parti Çorum İl Teşkilatı'nda Seçim Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement