Çorumlu İş Adamı Sait Kömürcü'den Okul Arsası Bağışı - Son Dakika
Güncel

Çorumlu İş Adamı Sait Kömürcü'den Okul Arsası Bağışı

Çorumlu İş Adamı Sait Kömürcü\'den Okul Arsası Bağışı

Çorumlu sanayici iş adamı Sait Kömürcü, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne üzerine ortaokul yaptırmak üzere arsa bağışında bulundu.

20.06.2013 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulukavak Mahallesi İbrahim Çayırı mevkiinde bulunan ve mülkiyeti Kömürcü Toprak San. ve Tic. AŞ.'ye ait olan arsa hayırseverler, Sait Kömürcü, Ömer Kömürcü ve Sami Kömürcü tarafından okul yapılmak üzere bağışlanmıştır. 2014 yılında inşaatına başlanacak olan okula hayırsever işadamı Sait Kömürcü'nün isteği doğrultusunda babasının adı olan "Ömer Kömürcü Orta Okulu" ismi verilecektir. Bu kapsamda Çorum Valiliği ve Kömürcü Toprak San. ve Tic. A.Ş. arasında valilik makamında protokol imzalandı. Vali Sabri Başköy'ün makamında düzenlenen imza törenine Sait Kömürcü'nün yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Sait Kömürcü'nün oğlu Ömer Kömürcü katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin'in kısa bir konuşma yaptığı imza töreninde, Hayırsever iş adamı Sait Kömürcü ise okula babasının adını verilmesini istediklerini belirterek "İşadamlarına örnek oluruz ve daha çok okul yapılmasına katkı sağlar" dedi ve ilimize hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

İmza töreninde yapmış olduğu konuşmada Vali Başköy, "Bu bağış kapsamında farkındalık oluşması için imza töreni düzenledik. Dolayısıyla okul yaptırmak veya arsa bağışlamak isteyen varsa Üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. R. Metin Alkan ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Aytekin Girgin size yol göstermeye hazırdır.

Çorum insanı çok cömert ve hayırsever. Birçok yerde bu hayırsever insanlarımızın katkılarını görüyoruz. Bu noktada hayırsever iş adamı ve sanayicilerimizi üniversitemize fakülte binaları yapmaya davet ediyorum. Fakülteyi tamamen yapmaya gücü yetmeyen hayırseverlerimizin de en azından bir kısmını yapabileceklerine inanıyorum." dedi ve bu yapılan fakülte binalarına hayırseverlerin isteklerine göre isimler verilebileceğini belirtti.

Sanayici Sait Kömürcü'nün şahsında Kömürcü ailesine teşekkür eden Vali Başköy arsanın ve üzerine inşaa edilecek orta okulun ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çorumlu İş Adamı Sait Kömürcü'den Okul Arsası Bağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement