Coşkun: ''Tüsiad'ın Söyledikleri Bir Çıkış Değil'' - Son Dakika
Güncel

Coşkun: ''Tüsiad'ın Söyledikleri Bir Çıkış Değil''

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, TÜSİAD'ın genel, siyasi ve ekonomik istikrara ilişkin açıklamalarını, ''bir çıkış'' olarak değerlendirmediğini söyledi.

03.06.2006 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, TÜSİAD'ın genel, siyasi ve ekonomik istikrara ilişkin açıklamalarını, ''bir çıkış'' olarak değerlendirmediğini söyledi.

Gülbirlik'in Ankara'da ''Rosense'' mağazasının açılışına 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ile birlikte katılan Bakan Coşkun, açılıştan sonra A.A muhabirinin sorularını yanıtladı.

Coşkun, biyodizelde ÖTV'nin kaldırılıp kaldırılmayacağına ilişkin soru üzerine, ''Ben, biyodizilde ÖTV'ye karşıyım'' dedi.

Bütün dünyada biyodizel teknolojiye çok destek verilmesine rağmen, Türkiye'de bu alanın yeterince desteklenmediğinden yakınan Coşkun, sadece biyodizel değil, benzine katılacak olan tahıl ve pancardan elde edilen etonolün (etil alkol) bile destek bulmadığını kaydetti. AB'nin kararları doğrultusunda 2007'ye kadar benzine yüzde 5 oranında etil alkol katılması gerektiğini vurgulayan Bakan Coşkun, şu anda bu konuda Türkiye'nin yüzde 1'lik seviyede bulunduğunu ifade etti.

''Onun için 3 şeker fabrikasında etil alkol imal ederek, benzine katma işini hızlandırdık'' diyen Coşkun, aslında biyodizel imalatının çok kolay olduğuna dikkat çekti. Coşkun, bunun için kanola üreticilerine doğrudan gelir desteği primi verdiklerini, prim ödemeye de devam edeceklerini belirtti.

TÜSİAD'ın Yüksek İstişare ve Yönetim Kurulu Başkanlarının dünkü açıklamalarına ilişkin bir soru üzerine de Coşkun, şunları söyledi:

''Siyasi istikrarın, ekonomik barışın sağlandığı bir güven ortamında makro dengeleri kurduk. Ekonomi, darboğazları aştı, düzlüğe çıktı. Şimdi devlet müdahalesi olmadan piyasa kendi dengelerini kurdu. Dolayısıyla bu hareketlilik, ekonominin istikrara kavuştuğunun sağlık işaretidir. TÜSİAD gibi bir sivil toplum kuruluşunun da bunları yorumlaması çok doğaldır. Dolayısıyla TÜSİAD'ın söylediklerini bir çıkış olarak değerlendirmiyorum.

Hükümet olarak, bütün sivil toplum kuruluşlarıyla uyum içinde çalışıyor ve görüşlerine önem veriyoruz. Yanıldıkları noktalar olabilir, yanılmadıkları doğru noktalar olabilir. Bunları değerlendirir ve istifade ederiz.''

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Coşkun: ''Tüsiad'ın Söyledikleri Bir Çıkış Değil'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement