Çukurova Sanat Günleri Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Çukurova Sanat Günleri Sona Erdi

Çukurova Sanat Günleri Sona Erdi

Adana Büyükşehir Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası'nın işbirliğiyle organize edilen 6.Uluslararası Çukurova Sanat Günleri sona erdi.

26.03.2012 11:35

Adana Büyükşehir Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası'nın işbirliğiyle organize edilen 6. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri sona erdi. Sanatta da "Bölgesel İşbirliği"nin yapıldığı etkinliklerde, sanatseverler dolu dolu bir hafta geçirdi.

Bu yıl "Barış için Kardeşlik, Kardeşlik için Barış" temasının işlendiği 6. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri 22 Mart 2012 Perşembe günü start aldı. Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleşen açılışta, çeşitli konuşmalardan sonra yazar İpek Ongun'a "Çukurova Ödülü" verildi. Ödül töreninden sonra Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Fuayesi'nde fotoğraf sergisi açıldı.

Etkinliğin ikinci gününde ise Adanalı sinema oyuncusu

Demir Karahan "Sinema ve Barış", Jaklin Çelik "Öfkenin Şenliği", Behçet Çelik, "Edebiyat ve Barış" söyleşileri ile sanatseverlerle buluşurken, Çetin Veysal ve Mustafa Günay'ın katılımı ile "Barış Kültüründe Felsefenin Yeri" konulu panel düzenlendi. "Çukurova Ödülü" sahibi yazar İpek Ongun da, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda sanatseverlerle söyleşi yaptı.

Sanatçılar Birnur Eraldemir, Suat Karaaslan, Mustafa Okan, Meltem Gökmen, Cem Demir, Ragıp Şahin, Fehmi Kanalmaz, Ali Doğan, Mustafa Çapar, Özgür Aktaş, Özgür Eryılmaz, Kazım Artut, Hakan Demir, Mine Saraç Doğan, Raşit Karakılıç, Serap Sevim'in eserlerinden oluşan resim ve fotoğraf sergisi 75. Yıl Sanat Galerisi'nde açıldı.

Etkinliğin diğer günlerinde ise Bilim ve Edebiyet Eserleri Meslek Birliği üyesi Esen Arslandoğan, "Türk Gezginlerinin Gözüyle Dünyanın Dörtbucağı" konulu belgesel gösterimi sundu. Fatih Alkar "Göçün Kent Kültürü ve Sanatına Etkisi", Ali Ekber Ataş ile Erkan Tuncay "Şiir ve Öykünün Dilinden Öteki'ye Açılan Pencereler", Aydın Şimşek "Yaratıcı Yazın", Jozef Harb "Lübnan" konulu söyleşiler yaptı.

Adana, Mersin ve Antakya'da eş zamanlı devam eden 6. Çukurova Sanat Günleri'ne dolu dolu geçerken, etkinlikler Mersin, Silifke, İskenderun, Tarsus, Anamur'daki çeşitli salonlarda gerçekleşti.

6. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri'nin açılışı Adana'da, kapanışı ise Antakya'da gerçekleşti. Yazar İpek Ongun Antakya Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle söyleşi yaptı. Sanat günleri, Çukurova Sanat Girişimi Genel Koordinatörü Çetin Yiğenoğlu, Mersin Koordinatörü Ziya Akın, Hatay Koordinatörü Mehmet Karası ve Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Mustafa Köz'ün konuşmaları ile tamamlandı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çukurova Sanat Günleri Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement