Okullarına Ulaşmak Taciz Tehlikesiyle Karşılaşan Öğrenciler İsyan Etti - Son Dakika
3. Sayfa

Okullarına Ulaşmak Taciz Tehlikesiyle Karşılaşan Öğrenciler İsyan Etti

Okullarına Ulaşmak Taciz Tehlikesiyle Karşılaşan Öğrenciler İsyan Etti

Kampüs dışındaki okullarına ulaşmak için toprak yoldan yürüyen ve hemen her gün tacize uğrama tehlikesiyle karşı karşıya kalan Çukurova Üniversitesi Hukuk öğrencileri isyan etti.

22.09.2017 14:45  Güncelleme: 18:24

Kampüs dışındaki fakültelerine toprak yoldan giden Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin kız öğrencileri yolda tacize uğradıklarını iddia edip, yetkililere "Yeni bir Özgecan vakasının mı yaşanmasını bekliyorsunuz!" diyerek isyan etti.

ÖĞRENCİLER İSYAN ETTİ

Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Balcalı Kampüsü'nün dışında. Hukuk öğrencileri fakültelerine ancak ring seferiyle gidebiliyor. Ancak ring seferi çok fazla fakülte dolaştığı için kalabalık oluyor ve yetersiz kalıyor. Ringi kaçıran öğrenci yürümek zorunda. Üstelik asfalt yol yok. Yolda ise kız öğrenciler tacize uğruyor. Yolun olmaması ve fakültenin kampüs dışında olması nedeniyle öğrenciler isyan etti.

REKTÖRLÜK "PARA YOK" DİYOR

Ring servisleri bu kadar çok öğrenci için yeterli olmuyor. Fakülteye giden yol asfalt değil, patika. Ringi kaçıran öğrenciler bu yolu yürümek zorunda. Şehre ulaşan toplu taşıma araçları ise fakültenin 2 kilometre uzağından geçiyor. Öğrenciler bu yolun 3 yıldır rektörlük tarafından 'Yeterli para yok' denilerek yapılmadığını iddia ediyor.

"YENİ BİR ÖZGECAN VAKASI MI BKLENİYOR"

Yaşanan durumdan muzadarip olan öğrenciler, #yoltacizisonbulsun etiketiyle sosyal medyada kampanya başlattı. Yetkililere isyan eden öğrenciler "Yolun yapılması için yeni bir Özgecan vakasının yaşanması mı bekleniyor" dedi. Bilindiği gibi Tarsus Çağ Üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan, okuldan Mersin'deki evine dönerken bindiği minibüs şoförü tarafından tecavüze uğramış ve yakılarak öldürülmüştü.

Son Dakika 3. Sayfa Okullarına Ulaşmak Taciz Tehlikesiyle Karşılaşan Öğrenciler İsyan Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement