Cumhurbaşkanı Gül'den, Başbuğ Değerlendirmesi - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Gül'den, Başbuğ Değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı Gül\'den, Başbuğ Değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'İnternet Andıcı' davası kapsamında tutuklanan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un Yüce Divan'da yargılanıp yargılanmaması ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

12.01.2012 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'İnternet Andıcı' davası kapsamında tutuklanan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un Yüce Divan'da yargılanıp yargılanmaması ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Gül, "Benim şahsi kanaatim anayasadaki özel maddenin daha geçerli olduğu yönünde Yüce Divan olarak. Ama nihayetinde bu, hukuk tekniğiyle ilgili bir konu" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi konuğu olarak Türkiye'de bulunan Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ile Çankaya Köşkü'nde ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'İnternet Andıcı' davası kapsamında tutuklanan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un Yüce Divan'da yargılanıp yargılanmaması ile ilgili olarak "Hukuk tekniğiyle ilgili bir konu. Dolayısıyla ilgili makamlar karar verecektir. Benim şahsi kanaatim, anayasadaki özel maddenin daha geçerli olduğu yönünde Yüce Divan olarak. Ama nihayetinde bu, hukuk tekniğiyle ilgili bir konu. Dolayısıyla ilgili makamların, ilgili sorumlu kurumların kararına bakmak lazım" dedi.

Cumhurbaşkanının görev süresi ile ilgili Meclis'teki çalışmaların hatırlatılması üzerine Cumhurbaşkanı Gül, "Bu konu ile ilgili ben söyleyeceklerimi hep söyledim" yanıtını verdi.

DHA(MV/COŞ) - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Gül'den, Başbuğ Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement