"Cumhurbaşkanı'na İtaat Farzdır" Diyen Harran Üniversitesi Rektörü'ne AK Parti'den Yanıt - Son Dakika
Güncel

"Cumhurbaşkanı'na İtaat Farzdır" Diyen Harran Üniversitesi Rektörü'ne AK Parti'den Yanıt

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın'ın, "İslami olarak şu anda Cumhurbaşkanı'na itaat etmek farzdır." sözlerine yanıt verdi. Çelik, "Bu tip ifadelere katılmıyoruz." dedi.

31.10.2018 21:39  Güncelleme: 00:50

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, "İslami olarak şu anda Cumhurbaşkanına itaat etmek farzdır." açıklamasına AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten sert tepki geldi. Çelik AK Parti MYK toplantısı sonrası konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bu tip ifadeleri sorunlu buluyoruz, katılmıyoruz. Bildiğimiz kadarıyla YÖK de konuyla ilgilenmektedir." dedi.

AK PARTİ'DE İLK TEPKİ NACİ BOSTANCI'DAN GELDİ

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, yaptığı açıklamada "İslami olarak şu anda Cumhurbaşkanına itaat etmek farzdır" demişti. Bu açıklamaya ilk tepkiyi AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı gösterdi. Bostancı, açıklamanın Rektörlük makamında aranan akademik müktesebatla ilgisi olmadığını belirtti.

"AK PARTİ AÇISINDAN BUNLAR SORUNLU İFADELER"

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın'ın katıldığı bir televizyon programında kullandığı, 'İslami olarak cumhurbaşkanına itaat etmek farz-ı ayn'dır. Karşı gelmek de harpten kaçmak manasına gelir haramdır' sözlerine tepki gösteren Çelik, "Bu tip ifadeleri sorunlu buluyoruz, katılmıyoruz. Bildiğimiz kadarıyla YÖK de konuyla ilgilenmektedir. Bu ifadeleri incelemektedir. YÖK tarafından bu konuyla ilgili değerlendirme yapılacaktır. AK Parti açısından bunlar her zaman sorunlu ifadeler olarak görülür. Katılmadığımızı ifade etmek istiyorum" dedi.

"Cumhurbaşkanı\'na İtaat Farzdır" Diyen Harran Üniversitesi Rektörü\'ne AK Parti\'den Yanıt

Son Dakika Güncel 'Cumhurbaşkanı'na İtaat Farzdır' Diyen Harran Üniversitesi Rektörü'ne AK Parti'den Yanıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement