Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Açıklaması - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Mısır’a heyet gönderilmesi yönündeki çağrıya, “Benim bir darbeciyle aynı masada oturmam mümkün değil. BM Genel Kurulu’nda bizi aynı masaya koymuşlar ben akşam yemeğine katılmadım. Çünkü o fotoğraf tarihe benim için bir kara leke olarak girer” dedi.

03.06.2015 03:33

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Mısır'a heyet gönderilmesi yönündeki çağrıya, "Benim bir darbeciyle aynı masada oturmam mümkün değil. BM Genel Kurulu'nda bizi aynı masaya koymuşlar ben akşam yemeğine katılmadım. Çünkü o fotoğraf tarihe benim için bir kara leke olarak girer" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhurbaşkanı ile Gündem Özel" programında Melih Altınok'un gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Mısır'da Türkiye tavrının net olmadığı ve Mısır'a bir heyet gönderilmesi" yönündeki talebini değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunların bu çağrısı samimi bulmam söz konusu değil. Yani samimiyse çağrı yapmasına gerek yok. Mısır'a kimi gönderecekse göndersin. Çünkü ben Sisi gibiyle zaten masaya oturmam. BM Genel Kurulu'nda bizi aynı masaya koymuşlar ben akşam yemeğe katılmadım. Ertesi gün yine aynı şeyi yaptılar, yine katılmadım. Niye? Çünkü o fotoğraf, tarihe benim için bir kara leke olarak girer. Benim bir darbeciyle aynı masada oturmam mümkün değil. Kaldı ki Mursi'yle ilgili olayda artık dünya bizim tavrımızı biliyor. Yani Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin tavrını da biliyor, cumhurbaşkanını tavrını da biliyor. Kendisi bir defa böyle bir şey düşünürse, bu ülkede bir bölücü terör örgütünün sığıntısı olarak siyaset yapmasın. Ondan kurtulsun, ondan çıksın. Bunca insan ölecek, bunu hiç görmezden geleceksin, nerede, ne zaman ne olacak terör adına bunu görmezden geleceksin. Şimdi siyasi amaçla Mısır'a yönelik böyle bir beyanda bulunacaksın. Bu beyanda bulunmasının sebebi de özellikle bu konuya dünyada sadece biz sahip çıkıyoruz, başkası sahip çıkmıyor. Buradan kaynaklanıyor. Aynı zamanda Esed ile gidip masaya oturacaksın. Bu ne perhiz ne lahana turşusu. 350 bin kişiyi öldüren Esed ile aynı masaya nasıl oturursunuz, nasıl beraber olursunuz?" dedi.

"DEMİRBAŞ KAYDINDA OLAN BARDAKLARDIR"

Programın sunucusu Altınok'un, muhalefet partilerinin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki bardakları bile konu ettiğini ve elindeki su içtiği bardağı göstererek bu bardaklar mıdır?" diye sorması ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu bardaklar. Bunlar tabi benim aldığım bardaklar değil. Bunlar geçmişten geldiğimiz de demirbaş kaydında olan bardaklardır. Dedikleri (Altın varaklı) bunlar.

"İFADE EDİLEN RAKAMLARLA ALINMIŞ BARDAK YOK"

Altınok'un yerdeki halıları göstererek, 'Burada çok fazla bir eşya göremiyorum, kolduk ve tablo görüyorum' demesi üzerine de Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunların hepsi, bu tabloların hepsi, bizim Çankaya'dan buraya gelen. Çünkü demirbaş kaydında olan tablolardır. Halılar aynı şekilde. Gördükleriniz hepsi oralardan gelendir. Şuanda da zaten biz zaten demirbaş kaydında ne varsa onlarla yürüyoruz. Tabak, çanak, geldiğimden bu yana almış değilim. ve o rakamlarla ifade edilen rakamlarla alınmış bardakta yok" yanıtını verdi.

"DÖNEMİMDE BU KONUDA TABAK, ÇANAK, BARDAK BÖYLE BİR ŞEY ALINMIŞ DEĞİL"

Altınok'un "Şu elimizdeki bardakların bin, bin 500 lira olduğu ifade ediliyordu. Bu mümkün değil" sözlerine üzerine Erdoğan, "Bununla ilgili basın açıklaması da Cumhurbaşkanlığı tarafından da yapıldı, o da biliniyor. Ama buna rağmen tabi hala buradan bir şey çıkarabilir miyiz diye gayret edenler var. Yani bunun, milletim tarafından bilinmesini istiyorum ki, dönemimde bu konuda tabak, çanak, bardak böyle bir şey alınmış değil. Sadece inşaatımız ortadadır. Buraya şu ana kadar gelenlerin, bütün vatandaşlarımız geliyorlar, bundan sonra da gelecekler, sağolsunlar, gelen gören sadece teşekkür ediyor, 'bu millete böyle bir yer layıktı, siz bunu ülkemize kazandırdınız.' Çünkü bu tür tasarrufta hiçbir zaman israf olmaz. Burada biz bu işleri de en ince teferruatına kadar düşünerek adımlarımızı attık ve bir defa Başbakanlığım dönemimde biliyorsunuz sokakta başbakanları kabul ederdik. Töreni sokakta yapardık. Yargıtay'la Başbakanlığımızın arasındaki sokak, caddede, orada yapardık. Eğer yağmur varsa iptal etme durumunda kalırdık. Şu anda Başbakanlık makamı Çankaya oldu. Artık böyle bir sorun kalmadı. Şimdi burada yağmur kış olsa da kapalı mekanda törenimizi yapabiliyoruz. Temsil çok önemli. Hangi ülkeye giderseniz gidin öyle ülkeler var ki isimlerini vermeme gerek yok, bakıyorsunuz her şeyi en güzel şekilde yapmışlar. Yani Türkiye bu kadar cüce bir ülke mi? Küba'dakini gördünüz değil mi? Yani üstelik komünist rejimin hassas olduğu dönemde yaptıkları eseri gördünüz. Şimdi biz burada kalıcı bir eser bırakıyoruz. Bu eseri, bugün biz varız, faniyiz, gideceğiz, yarın bizden sonra gelenler kullanacaklar" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement