Erzurum'da Erdoğan Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Erzurum'da Erdoğan Coşkusu

Erzurum\'da Erdoğan Coşkusu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, resmi olmayan sonuçlara göre, Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilmesi, Erzurum'da coşkuyla kutlandı.

10.08.2014 22:08  Güncelleme: 08:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Resmi olmayan sonuçlara göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilmesi, Erzurum'da partiler tarafından davul zurna eşliğinde halaylarla kutlandı.

AK Parti Erzurum milletvekilleri Recep Akdağ, Cengiz Yavilioğlu, Adnan Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ile parti binası önünde kutlama yaptı.

Akdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, 10 Ağustos'un bütün Türkiye'nin hafızasına kazındığı gibi Erzurumlu'nun da hafızasına kazınan bir demokrasi zaferi günü olduğunu ifade etti.

Şükrettiklerini belirten Akdağ, "Türkiye demokrasisi, aziz Türk milletinin ferasetiyle oynanmaya çalışan oyunları bir kez daha bozmuştur. Millet, milletin adamını, cumhurun başkanı olarak başına getirmiştir, hayırlı olsun. Bizler Erzurumlular olarak bu feraseti rahmetli Menderes'ten itibaren her seçimde, her fırsatta, sandık önümüze konduğu her zaman gösterdik. Ben bir kere daha demokrasinin yanında duran, ferasetini gösteren, Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında duran, göz bebeğimiz Türk milletinin liderinin yanında duran Erzurumlu hemşehrilerimize, bütün arkadaşlarım adına şükranlarımı takdim ediyorum" diye konuştu.

Artık yeni Türkiye'nin günü olduğunu ifade eden Akdağ, "Bundan böyle geleceğe daha umutla bakacağız. Allah'ın izniyle ülkemizi daha ileri bir refah seviyesine ulaştırmak için çocuklarımıza, gençlerimize pırıl pırıl bir Türkiye bırakmak için canla başla çalışmayla devam edeceğiz. Allah hayırlı etsin, Allah mübarek kılsın" dedi.

"Bazı ilçelerde köylümüz ciddi baskıya maruz kaldı"

Erzurum'da çok sevinçli olduklarını vurgulayan Akdağ, "Erzurum, Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında, demokrasinin arkasında, milletin iradesinin arkasında, büyük bir çoğunlukla yüzde 70 civarında bir oy oranıyla duracağını gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Erzurum'un bazı ilçelerinde vatandaşa baskı yapıldığına da değinen Akdağ, şöyle devam etti:

"Bizi üzen bir durum var. Bugün Türkiye'de birilerinin pompaladığı, demokrasi ve özgürlükler adına siyaset yaptığını söyleyen bir cumhurbaşkanı adayı için bazı ilçelerimizde köylümüze ciddi baskı yapılmış durumda. Bunu hep beraber müşahede etmiş durumdayız ve bunu şiddetle de kınıyoruz. Şehrimizdeki bazı ilçelerde köylümüz ciddi baskıya maruz kaldı. Buna rağmen Erzurum yüzde 70'i buldu, yüzde 70'i gördü. Bu baskılara pabuç bırakmayan bütün hemşehrilerimize de teşekkürü bir borç biliyorum."

Basın açıklamasının ardından partililer, davul zurna eşliğinde halay çekti. Akdağ ile beraberindekiler de Türk bayrağı sallayarak, kutlama yaptı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzurum'da Erdoğan Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement