Cumhuriyet 93 Yaşında - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet 93 Yaşında

Cumhuriyet 93 Yaşında

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in kuruluşunun 93. yılı dolayısıyla İzmir'in Çeşme, Urla ve Tire ilçelerinde coşkuyla kutlandı.

29.10.2016 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in kuruluşunun 93. yılı dolayısıyla İzmir'in Çeşme, Urla ve Tire ilçelerinde coşkuyla kutlandı.

Urla Kaymakamı Murat Sefa'nın makamında tebrikleri kabulünün ardından 12 Eylül Stadı'ndaki etkinliğe geçildi.

Burada Kaymakam Demiryürek, Garnizon Komutanı Albay Metin Eştürk ve Belediye Başkanı Sibel Uyar vatandaşların bayramını kutladı.

Demiryürek, yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in ilanının 93. yıl dönümünü milletçe kutlamanın gururunu yaşandığını belirtti.

Demiryürek, "Tarih sahnesine çıktığımız andan itibaren büyük milletimizin aziz evlatları 'konu vatansa gerisi teferruattır' anlayışı içerisinde, devletin varlığı ve bağımsızlığı, milletin birliği ve bölünmez bütünlüğü uğruna bedenlerini düşmana siper etmekten, mübarek kanlarını kutsal vatan toprağına dökmekten hiçbir zaman sarfı nazar etmemişlerdir. Geleceğimizin umudu gençlerimizin de aynı anlayış çerçevesinde hareket edeceklerine dair olan inancım tamdır." şeklinde konuştu.

Günün anlam ve önemine ait konuşmaların ardından tören geçit töreniyle sona erdi.

Çeşme

Çeşme'de, Cumhuriyetin 93. kuruluş yıl dönümü törenle kutlandı.

Çeşme İnkılap Caddesi'nde düzenlenen kortej yürüyüşüyle başlayan törene Cumhuriyet Meydanı'nda devam edildi.

Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Garnizon Komutanı Binbaşı Derviş Akova ve Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın halkın bayramını kutladı.

Kaymakam Erkayıran, yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ü ve onun silah arkadaşlarını minnetle andığını belirtti.

Erkayıran, "Cumhuriyet, milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişin adıdır. Cumhuriyetimiz anlam ve gücünü milletimizin ortak iradesiyle ve büyük bir imanla gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseridir. Bizi millet olarak bir arada tutan toplumsal bütünlüğümüzün dayanışmasını sağlayan Cumhuriyetimizin ülkesine sadakatle bağlı tüm yurttaşların eşitliği ve özgürlüğü fikri oluşturmaktadır." diye konuştu.

Etkinlik, halk oyunları ve geçit töreni ile sona erdi.

Tire

Cumhuriyet'in 93. yıl dönümü dolayısıyla Tire'deki törenlerde 500 kişi zeybek oynadı.

4 Eylül Stadyumu'nda gerçekleştirilen törenlerde Kaymakamı Mehmet Demirezer ve Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, törene katılanların bayramını tebrik etti.

Tire Halk Eğitimi Merkezi halk oyunları topluluğunun gösterilerinde 500 kişi zeybek oynadı.

Kaymakamı Demirezer, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimine vurgu yaparak, "Şehitlerimiz ve binlerce gazimiz o karanlık gecede Cumhuriyetimizi yıkmaya çalışanlara gerekli cevabı verdiler. Onlar, kanı ve canı pahasına Cumhuriyetimizi sonuna kadar koruma ve kollama görevini yerine getirdiler. Cumhuriyetimize, birliğimize, dirliğimize ve bütünlüğümüze yönelik uzanan elleri asla affetmeyeceğiz. Cumhuriyet, Türk insanı için birlik beraberlik, eşitlik, çağdaşlık ve uygarlık demektir." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet 93 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement