Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 92. yıl dönümü, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde törenle kutlandı.

29.10.2015 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 92. yıl dönümü, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde törenle kutlandı.

Beypazarı Hanlar Önü Meydanı ile Bankalar Caddesi'nde düzenlenen törene Kaymakam Suat Seyitoğlu, Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ramazan Çalım, Jandarma Komutanı Üsteğmen Alşan Zor, Emniyet Müdürü Mehmet Demirbaş, daire amirleri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Seyitoğlu, Belediye Başkanı Kaplan ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Çalım, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Kaymakam Suat Seyitoğlu, yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in 92. yıl dönümünü millet olarak, birlik ve beraberlik içinde coşkuyla kutlamanın haklı gururunu ve sevincini yaşadıklarını belirterek, demokratik Cumhuriyet'in aynı zamanda kişi hak ve özgürlüklerinin, hukuk üstünlüğü olduğunu kaydetti.

Seyitoğlu, "Bu güzel günde, koca tarihin ve şu gök kubbenin şahitliğinde birçok yıkılışa ve dirilişe şahit olmuş, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere son devleti kuranların manevi huzurunda, devleti kuranlara şimdi toprağın altında ya da üstünde olanlara, şehitlerimize şükran hislerimizi ifade etmek için bu büyük günümüzü, yani Cumhuriyetimizin 92. yıl dönümünü kutluyoruz. Cumhuriyet Bayramının 2 önemli anlamı vardır. Birincisi her taraftan düşman işgaline uğrayan Anadolu'nun işgalcilerden kurtulması, ikincisi de Cumhuriyetin ilan edilmesidir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından öğrenciler şiirler okudu, Ankara Sıla Folklor gençlik Kulübü halk oyunları ekibi çeşitli oyunları sergiledi. Ankara Mehteran takımı çeşitli marşları seslendirdi.

Ardından, Ankara mehteran takımının seslendirdiği marşla resmi geçit töreni yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement