Cumhuriyet Gazetesi Yönetici ve Yazarlarına Yönelik Soruşturma - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet Gazetesi Yönetici ve Yazarlarına Yönelik Soruşturma

Bazı sendika ve sivil toplum kuruşlarının üyeleri, Cumhuriyet gazetesinin yönetici ve yazarlarına yönelik soruşturmayı protesto etti.

31.10.2016 21:11

Bazı sendika ve sivil toplum kuruşlarının üyeleri, Cumhuriyet gazetesinin yönetici ve yazarlarına yönelik soruşturmayı protesto etti.

Gazetenin Şişli'deki binası önünde toplanan bazı sendika ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ile gazete okurları, soruşturmaya tepki gösterdi. Zaman zaman şarkılar söyleyen gruptakiler, slogan atarak bekleyişlerini sürdürdü.

Burada gazetecilere açıklama yapan DİSK Basın İş Sendikası Temsilcisi Faruk Eren, gazeteciler olarak karanlık günler yaşadıklarını savunarak, cezaevlerinde çok sayıda gazeteci olduğunu söyledi.

Birçok medya kuruluşunun kapatıldığını anlatan Eren, "Yüzlerce meslektaşımız, kapatılan kurumlar nedeniyle işsiz kaldı. Yarın belki yine daha ağır bir saldırıya uğrayacağız. Bu karanlığı, direnerek, dayanaşarak aşacağız." diye konuştu.

Türkiye Gazeteciler Sendikası Yetkilisi Vural Nasuhbeyoğlu da Cumhuriyet gazetesindeki üyeleri ve meslektaşlarına geçmiş olsun dileklerini ileterek, hiçbir gazetecinin gözaltına alınmasına ve tutuklanmasına sessiz kalmalarının mümkün olmadığını dile getirdi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği İstanbul Temsilcisi Uğur Güç ise Türkiye'nin tarihi bir eşikten geçtiğini aktararak, bu eşikte yaşam hakkından sosyal haklara kadar evrensel değerlerin yok edildiği öne sürdü.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu da Türkiye'nin tek sesliliğe mahkum edilmeye çalışıldığını iddia ederek, siyasi görüşü ne olursa olsun sadece görevini yapan gazetecilerin yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet Gazetesi Yönetici ve Yazarlarına Yönelik Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement