Cumhuriyetçi Düşünce Geleneği ve Ortadoğu Pratikleri - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyetçi Düşünce Geleneği ve Ortadoğu Pratikleri

Cumhuriyet'in kuruluşunun 90'ıncı yılında uluslararası üne sahip akademisyenler cumhuriyetçi düşünceyi İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde tartışacak.

26.11.2013 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından düzenlenen "Cumhuriyetçi Düşünce Geleneği ve Ortadoğu Pratikleri" konferansı cumhuriyetçi düşünceyi büyüteç altına alacak. Uluslararası üne sahip akademisyenler Türkiye'deki ve Ortadoğu'daki Cumhuriyet deneyimini akademik yaklaşımla tartışacak.

Konferansta değişim rüzgarının Ortadoğu ülkelerini etkisi altına aldığı günümüzde, Ortadoğu'daki problemlere Cumhuriyetlerin, Cumhuriyetçi düşünce ve pratiklerin geçirmekte olduğu perspektiften bakılacak.

Birbirleriyle yakın tarihsel süreçler yaşayan ülkelere dair deneyimlerin paylaşılacağı konferansta Türkiye'de de ilgi toplayan "Cumhuriyetçilik" ve "Cumhuriyetçilik Bir Özgürlük ve Yönetim Teorisi" kitaplarının yazarı Princeton Üniversitesi öğretim üyesi Philip Pettit konferansta "Cumhuriyet Fikri" başlıklı bir konuşma yapacak.

Chicago Üniversitesi'nden Nathan Tarcov "Machiavelli ve Cumhuriyetçilik", Richmond Üniversitesi'nden Richard Dagger "Adil bir oyun olarak Cumhuriyetçilik", Tel Aviv Üniversitesi'nden Ofra Bengio, "Irak: Cumhuriyetçilikten Korku Cumhuriyetine" başlıklı sunumlarıyla konferansa katılacaklar.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Murat Borovalı "Türkiye'de Cumhuriyetçi Laiklik" üzerine konuşacak. Qatar Üniversitesi'nden Larbi Sadiki Arap Devrimlerini Arap Cumhuriyetlerinin yeniden inşası perspektifinden tartışacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Cumhuriyetçi Düşünce Geleneği ve Ortadoğu Pratikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement