ÇYDD Şube Başkanı Tanlı: Aklanma Yeri Mahkemelerdir - Son Dakika
Güncel

ÇYDD Şube Başkanı Tanlı: Aklanma Yeri Mahkemelerdir

ÇYDD Mersin Şubesi Başkanı Maryet Tanlı, "Yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla suçlananlar bu seçim sonucundan aklanarak mı çıkmış oldular?" dedi.

08.04.2014 13:18  Güncelleme: 11:26

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Mersin Şubesi Başkanı Maryet Tanlı, yerel seçim sonuçlarının umdukları gibi olmadığını belirterek, "Yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla suçlananlar bu seçim sonucundan aklanarak mı çıkmış oldular? Seçmen, savcı ya da hakim olabilir mi? Unutmayalım ki Türkiye bir hukuk devletidir. Bütün suçların aklanma yeri de mahkemelerdir" dedi. ÇYDD'nin kuruluşunun 25'inci yıldönümü, Mersin'de gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlandı bu etkinliklerde sanatseverlere müzik ziyafeti sunuldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Sarayı'nda düzenlenen programda konuşan ÇYDD Şube Başkanı Maryet Tanlı, ÇYDD olarak 25'nci yıla erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

'SONUÇLAR UMDUĞUMUZ GİBİ OLMADI'

Yerel seçimlerin sonucunun umdukları gibi çıkmadığını belirten Tanlı, "Bugünkü iktidar son 12 yıldır yaptıklarımızı içine sindirememekte, çeşitli baskılarla bizi yıldırmaya çalışmaktadır. Yaşadıklarımızın biteceği umudunu taşıdığımız bir yerel seçimi geride bıraktık. Ancak sonuçlar umduğumuz gibi olmadı. İktidar yalanı, talanı, doğayı katletmeye, tarihi dokuyu yok etmeye devam mı edecek? Yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla suçlananlar bu seçim sonucundan aklanarak mı çıkmış oldular? Hukuk ihlalleri unutulup dosyalar kapanacak mı? Bunca hukuksuzluğun hesabı sandıkta sorulabilir mi? Seçmen, savcı ya da hakim olabilir mi? Unutmayalım ki Türkiye bir hukuk devletidir. Bütün suçların aklanma yeri de mahkemelerdir"diye konuştu.

'İNADINA SANAT'

Antidemokratik uygulamaların kendilerini hiçbir zaman yıldıramayacağını vurgulayan Tanlı sözlerine şöyle devam etti: "Bizler daima cumhuriyete sahip çıkacağız. Atatürk ilke ve devrimlerini, cumhuriyet değerlerini, demokrasiyi, eğitimde fırsat eşitliğini, insan onuruna saygıyı egemen kılacak bir Türkiye yaratılana kadar, Türkiye sevdalıları olarak çalışmayı sürdüreceğiz. Cumhuriyetimizin sanat kurumlarının kapatılmasının gündemde olduğu şu günlerde inadına sanata evet diyoruz." Maryet Tanlı'nın konuşmasının ardından sahneye gelen Çağdaş Koro iki bölümden oluşan konserin ilk ölümünde rast makamında Türk Sanat Müziği'nden eserler icra ederken ikinci bölümde ise Türk Sineması'nın 100'üncü kuruluş yıldönümü nedeniyle Yeşilçam film müziklerinden oluşan seçkiler sundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ÇYDD Şube Başkanı Tanlı: Aklanma Yeri Mahkemelerdir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement