Dağcı İskender Iğdır Anısına Fotoğraf Sergisi - Son Dakika
Yerel

Dağcı İskender Iğdır Anısına Fotoğraf Sergisi

Ağrı Dağı'nda 2000 yılında hayatını kaybeden dağcı İskender Iğdır anısına düzenlenen fotoğraf sergisi, yarın Forum İstanbul Alışveriş Merkezi'nde açılacak.

27.02.2012 16:40

Ağrı Dağı'nda 2000 yılında hayatını kaybeden dağcı İskender Iğdır anısına düzenlenen fotoğraf sergisi, yarın Forum İstanbul Alışveriş Merkezi'nde açılacak.

Arama Kurtarma Derneği'nden (AKUT) yapılan yazılı açıklama göre, "İskender Iğdır Anısına" adlı sergi, 13 Mart'a kadar açık kalacak.

Sergi kapsamında, yarın AKUT Başkanı Ali Nasuh Mahruki ve Forum İstanbul Genel Müdürü Joao Xavier'in katılımıyla basın toplantısı düzenlenecek.

1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle, toplantının ardından "Kar Leoparı" unvanlı Mahruki'nin kitaplarını da imzalayacağı bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Söyleşinin ardından kokteyl ile açılacak sergi sırasında çeşitli etkinlikler de düzenlenecek.

"Geleceğimizi Birlikte Kurtaralım" sloganıyla sergilenecek fotoğraflarda, AKUT'un katıldığı kurtarma operasyon ve etkinliklerinden kareler yer alıyor.

Sergi, 2000 yılında Ağrı Dağı'nda hayatını kaybeden, aynı zamanda AKUT'un kurucularından olan İskender Iğdır'ın 12. ölüm yıl dönümü nedeniyle onun anısına düzenleniyor.

Iğdır, 29 Şubat 2000 tarihinde, Nasuh Mahruki, Kuvvet Lordoğlu ve Selçuk Kahveci ile birlikte Ağrı Dağı'ndan inerken dağın en tehlikeli bölümü olan 4 bin 900 metre rakımlı Cehennem Deresi mevkisinde ayağı kaymış ve uçuruma düşerek hayatını kaybetmişti.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dağcı İskender Iğdır Anısına Fotoğraf Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement