Damada 15 Yıl Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Damada 15 Yıl Hapis Cezası

Kayınpederini öldürdüğü öne sürülen sanık, mahkeme tarafından 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

03.06.2011 05:32

Konya'nın Kadınhanı ilçesinde, kayınpederini öldürdüğü öne sürülen sanık, kendisine küfür ve hakaret edildiği bu nedenle haksız tahrik altında olayı gerçekleştirdiğini değerlendiren mahkeme tarafından 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, kayınpederi Yaşar Sarı'yı ilçeye bağlı Başkuyu beldesinde 9 Ağustos 2010'da silahla öldürdüğü öne sürülen tutuklu sanık Mehmet K. ve taraf avukatları katıldı.

Öldürülen Sarı'nın avukatı, sanığın 'tasarlayarak adam öldürme' suçunu gerçekleştirdiğini, bu nedenle en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Sanık K.'nın avukatı ise, müvekkilinin olay günü aralarında boşanma davası bulunan eşi Fatma K.'nın yanına yerleştiği babası Yaşar Sarı'nın evine gittiğini bildirdi.

Ancak burada hakaret ve küfürlere maruz kaldığını savunan sanık avukatı, öldürme eyleminin haksız tahrik altında gerçekleştiğini dile getirdi.

Mehmet K. ise "Pişmanım. Keşke böyle bir şey olmasaydı. Olay yerine öldürme kastıyla gitmedim" diyerek kendini savundu.

Hakkında, adam öldürme suçundan müebbet hapis verilen sanığın bu cezası, olayı haksız tahrik altında gerçekleştirdiği belirtilerek önce 18 yıla, sonra hafifletici nedenler göz önünde bulundurularak 15 yıla indirildi.

Ayrıca sanığa, konut dokunulmazlığını ihlalden 5 ay, ruhsatsız silah bulundurmaktan da 10 ay hapis cezası verildi.

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Damada 15 Yıl Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement