Demi Moore Ve Eşinden İnsan Ticareti Kurbanlarına Destek - Son Dakika
Dünya

Demi Moore Ve Eşinden İnsan Ticareti Kurbanlarına Destek

Demi Moore Ve Eşinden İnsan Ticareti Kurbanlarına Destek

İnsan Ticareti Kurbanlarına Yardım Mücadelesine Hollywood Oyuncularından Destek Geldi

05.11.2010 10:20

İnsan ticareti kurbanlarına yardım mücadelesine Hollywood oyuncularından destek geldi.

Amerikalı ünlü oyuncu Demi Moore ve eşi Ashton Kutcher, BM'de 'İnsan Ticareti Kurbanları İçin BM Gönüllü Fonu' girişimi başlattı.

Demi Moore, fonun tanıtımı için BM'de düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, insan ticaretinin günümüzde en yaygın suçlardan biri olduğunu ve 'modern köleliğin' tüm hızıyla sürdüğünü dile getirdi.

Kız çocuklarının ortalama olarak 13 yaşından itibaren insan ticaretinin kurbanları haline gelebildiklerini anlatan Moore, küçük kız çocuklarının tecavüze uğramasından insan tacirlerinin büyük paralar kazandıklarını söyledi.

Her 100 seks kölesi kurbanınındın sadece 1'inin kurtarabildiğini belirten Moore, çalışmalarının bu sayıyı artırmak, kurtarılan insanların da ruhsal tedavi görmelerini sağlamaya yönelik olacağını belirtti.

Özgürlüğün en doğal insan haklarından biri olduğunu vurgulayan Moore, 'Hiç bir çocuğun insan tacirlerine karsı, bu yeraltı suç şebekelerine karsı kendi başlarına başarıyla mücadele edebileceklerini sanmıyorum.' dedi. Moore, seks köleliğine, aracılık eden bir kişinin, sadece bir kız çocuğu üzerinden yılda 200 bin dolar kazandığını belirtti.

Ashton Kutcher da konuşmasında, BM'nin 62 yıl önce BM İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'ni imzaladığını anımsatarak, bu bildiride köleliğin yasaklandığını, ancak bugün dünyada eskiye göre çok daha fazla köle olduğunu söyledi.

Çocukların ve kadınların seks köleleri haline getirildiklerini ve köleliği önlemeye yönelik bildirinin, bildiri olmaktan öteye gidemediğini vurgulayan Kutcher, hiçbir ülkenin insan ticaretinden muaf olmadığını, herkesin bu konuda duyarlılık göstermesi gerektiğini anlattı.

BM'nin Uyuşturucu ve Suçla Mücadele Ofisi tarafından özellikle kadın ve çocuk kurbanları için oluşturulan fonun tanıtımı amacıyla yapılan toplantıya katılan BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon da 'Bir kız çocuğuna eğitim verirseniz, tüm aileye eğitim vermiş sayılırsınız.

Ama bir kız çocuğunu yada kadını insan ticaretinin, seks köleliğinin bir parçası haline getirirseniz, onların tüm geleceğini rehin almış olursunuz ' diye konuştu. Moon, seks köleliği ve insan ticaretine karşı mücadelede uluslararası dayanışmanın çok daha artması gerektiğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Demi Moore Ve Eşinden İnsan Ticareti Kurbanlarına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement