Demirkazık Zirvesinde Demokrasi Nöbeti - Son Dakika
Güncel

Demirkazık Zirvesinde Demokrasi Nöbeti

Adanalı 4 kadın dağcı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek için 3 bin 756 metre yükseklikteki Demirkazık Dağı'nın zirvesinde "Hakimiyet milletindir" yazılı pankart açtı.

10.08.2016 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adanalı 4 kadın dağcı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek için 3 bin 756 metre yükseklikteki Demirkazık Dağı'nın zirvesinde "Hakimiyet milletindir" yazılı pankart açtı.

Adana'dan Niğde'nin Çamardı ilçesindeki 3 bin 756 metre rakımlı Demirkazık Dağı'na giden kadın dağcılar, ülkenin dört bir yanındaki meydanlarda yaklaşık bir aydır sürdürülen "demokrasi nöbetini" zirvede tuttu.

Dağcılar, sarp kayalıklarda "Hakimiyet milletindir" pankartı ve Türk bayrağı açtı.

Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği çalışanı amatör dağcı Deniz Eroğlu, yaptığı açıklamada, Türk sporcularının her zaman darbe girişimlerine karşı olduğunu söyledi.

Türk halkının 15 Temmuz gecesinden beri meydanlardan ayrılmayarak milli iradeye sahip çıkmaya çalıştığını belirten Eroğlu, Tarık Bünyamin Kara rehberliğindeki 4 kişilik kadın grubuyla tırmanışın yaklaşık 8 saat sürdüğünü anlattı.

Deniz Eroğlu, tırmanış amacının verdiği motivasyonla hiç zorluk yaşamadıklarını da vurgulayarak şöyle konuştu:

"15 Temmuz gecesi askeri darbe girişiminde sıcak noktada bulunuyordum. Sivil halkı tehdit eden jet, helikopter ve bomba seslerine ve halkını koruma amaçlı kullanılan namluların vatandaşın üzerine doğrultulduğuna şahit oldum. O tarihten itibaren vatanını koruma amaçlı meydanlarda ellerinde bayrak, nifak odaklarına tavrını gösteren herkese saygı duyuyorum, umarım bu birlik ve beraberlik ruhu hiç bitmez. Tırmanışla sadece meydanlarda değil, Türkiye'nin en uzak köşesinden en yüksek zirvelerine kadar vatanımıza sahip çıktığımızı göstermek istedik."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demirkazık Zirvesinde Demokrasi Nöbeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement