Demokrasi Anıtı Mehteranla Açıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Demokrasi Anıtı Mehteranla Açıldı

Demokrasi anıtı mehteranla açıldıKOCAELİ - İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ın isteği ile hain darbe girişiminin unutulmaması ve gelecek nesillere anlatılması amacıyla hayata geçirilen Demokrasi Anıtı, mehteranla açıldı.

15.07.2017 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokrasi anıtı mehteranla açıldı

KOCAELİ - İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ın isteği ile hain darbe girişiminin unutulmaması ve gelecek nesillere anlatılması amacıyla hayata geçirilen Demokrasi Anıtı, mehteranla açıldı.

İzmit Cumhuriyet Parkı'nda yapılan açılışa İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ın yanı sıra, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak, Seramik sanatçısı Cahide Erel ve çok sayıda vatandaş katıldı. Türkiye'nin ünlü seramik sanatçılarından Cahide Erel tarafından yapılan demokrasi anıtı, birbirine kenetlenmiş insanları tasvir eden 15 kalın sacdan oluşuyor ve 15 sütun üzerindeki insan figürlerinin üzerinde ay yıldızımız yer alıyor.

Açılışta konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, "Biz biliyoruz ki Anadolu yurdu böyle hem jeopolitik ticari ve diğer anlamda stratejisi çok yüksek. Herkesin gözünün üzerinde olduğu bir bölge. Burayı bin yılı aşan suredir yurt olarak yaşayan milletimiz çokta kolay burayı koruyamıyor. Bizler çok bedel ödeyerek bir çok şehitler vererek bu bayrak Anadolu'da dalgalanıyor, ezanlar okunuyor. Özgürlük bizim tabiatımız olduğu için özgürce yaşıyoruz. Kurtuluş Savaşı'ndan Çanakkale'ye kadar Selçuklu'dan Osmanlı'ya bir çok bedel ödeyerek kazandık. "Bin yılı aşkın süredir bu toprakları koruma mücadelemizi sürdürüyoruz. Devletimiz var olduğu günden itibaren biz bedeller ödemeye devam ediyoruz. Bu bedellerin bir tanesini de 15 Temmuz'da ödedik. Şimdi yüzyıllardır hedefleri olan ülkenin bütünlüğünü bölmek güneydoğuda ve içeride farklı tarzlarda milletimizi birbirine ayrıştırmak ve bu ayrışmanın sonucunda ülkeye sahip olma emellidir" ifadelerine yer verdi.

Başkan Doğan, "Belki 20 tonluk demirden yapılmış görülebilir. Ama o demi le birlikte demir gibi bir milletin iradenin vatana bayrağa değerlere sahip çıkmanın da simgesi olduğunu unutmayalım. Buradaki anıtı şehrimize gelenlere gezdirelim. Çocuklarımıza anlatalım. Her bir suretin ne anlama geldiğini anlatalım" dedi.

Konuşmanın ardından anıt, dualarla açıldı.

Demokrasi Anıtı Mehteranla Açıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Demokrasi Anıtı Mehteranla Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement