"Türkiye Yaşadığımız Krizden Elbette Çıkacaktır, Çıkmalıdır" - Son Dakika
Politika

"Türkiye Yaşadığımız Krizden Elbette Çıkacaktır, Çıkmalıdır"

"Türkiye Yaşadığımız Krizden Elbette Çıkacaktır, Çıkmalıdır"

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, "Türkiye bu yaşadığımız krizden elbette çıkacaktır, çıkmalıdır." dedi.

25.02.2014 23:00  Güncelleme: 23:23

İSTANBUL (İHA) – CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, "Türkiye bu yaşadığımız krizden elbette çıkacaktır, çıkmalıdır" dedi.

Dedeman Otel'de düzenlenen Bab-ı Ali toplantısına CHP eski Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, CHP eski Genel Sekreteri Mehmet Sevigen'in yanı sıra çok sayıda gazeteci katıldı. Gecede gündeme dair açıklamalar yapan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Yargı bağımsızlığı güvence altına alınmadan, yürütmenin yargı üzerindeki yetkisinin giderek kontrol edilemez bir noktaya gelişini izlemek üzüntü verici bir olaydır. Şu içinden geçmekte olduğumuz bunalım günlerinin ortaya koyduğu bu tablonun 140 yıla yaklaşan demokrasi deneyimimizin en acı dönemlerinden birisi olduğunu düşünüyorum. Yaşadığımız yargı bağımsızlığı konuları, yargı bağımsızlı konusunda ortaya çıkan manzaralar, emniyete savcıların talimatlarını uygulamayacaksınız talimatlarının verilebildiği, savcıların ele aldıkları dosyalara göre oradan oraya atandıkları hukuk bakımından gerçekten güven sarsıcı bir ortamla karşı karşıya olduğumuzu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Yolsuzluk ve adalet kavramlarının yan yana gelemeyeceğini vurgulayan Baykal, "Yolsuzluk yapmak, rüşvet almak, hak edilmemiş bir kazanca tasallut etmek, devlet gücünü kullanarak hak etmediğin halde bir imkan sağlamaya, üretmeye çalışmak ayıptır, yanlıştır, doğru değildir ama olay bundan ibaret değildir. O ayıp işlemeye başlayınca, o doğallaşınca, o var olmaya başlayınca kronikleşince yolsuzluk adaleti etkisi altına almak durumunda kalıyor. Yolsuzluğun kendini idame ettirebilmesi adaletin buna sessiz kalmasının bunu hazmetmesinin bunu içine sindirmesinin kaçınılmaz olduğu bir tablo ortaya koyuyor. Hem yolsuzluk hem adalet ikisi aynı anda bir arada olamaz kavramları olarak ortaya çıkıyor. Yolsuzluk varsa orada adalet tehlikededir, yargı bağımsızlığı tehlikededir. Yargı yolsuzluğu göz yumuyorsa, görmemezlikten geliyorsa, doğal karşılıyorsa, mesele yapmıyorsa o zaman adalet tehlikededir. ya yolsuzluk ya adalet. İkisi bir arada olamaz" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin yaşanılan krizden demokrasisini güçlendirerek çıkabileceğini ifade eden Deniz Baykal, "Türkiye bu yaşadığımız krizden elbette çıkacaktır, çıkmalıdır. Bu bir devlet krizidir. Bu krizi bir avantaja dönüştürmemizde mümkündür. Bu krizden yararlanarak, demokrasisini güçlendirerek tahkim ederek gerekli deneyimleri alarak ve önünü açarak da çıkabilir. Tam terside olabilir" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'Türkiye Yaşadığımız Krizden Elbette Çıkacaktır, Çıkmalıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement