Deniz Kabuğunun İçinde Yaşamak İster Misiniz? - Son Dakika
Emlak

Deniz Kabuğunun İçinde Yaşamak İster Misiniz?

Deniz Kabuğunun İçinde Yaşamak İster Misiniz?

28.12.2017 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hiç kendinizi bir deniz kabuğunun içinde yaşarken hayal ettiğiniz oldu mu? Üstelik içinde iki tane yatak odası bulunan, klimalı ve açık yüzme havuzuna sahip bir deniz kabuğunda! Evet yanlış duymadınız; Conch Shell House tam da bu özelliklere sahip! Devasa boyutlarda bir kabuklu deniz canlısı görünümüyle dünyanın en sanatsal ve özel mimarisine sahip evlerinden bir tanesi olan Conch Shell House'un ayrıntıları.

Çılgın sanatçı iş başında

Conch Shell House, Meksika'nın en ünlü ve özgün sanatçılarından biri olan Octavio Ocampo ve kardeşi tarafından tasarlanmış özel bir yapı olarak dikkat çekiyor. 1943 yılında doğan usta sanatçı, sürrealist çalışmalarıyla dünyaca ünlü yetenekler arasında yer alıyor. Tablolarıyla adından sıkça söz ettiren Ocampo, sürrealizmin her yanına işlediği bu enteresan yapıyla birlikte mimari alanındaki yeteneğini de tüm dünyaya gösteriyor.

Bu evde deniz kabuğunun içinden akan suyla duş alınıyor

Deniz mimarisinin başyapıtı olarak gösterilen bu ev, yalnızca şekil olarak bir deniz salyangozuna benzemekle kalmıyor, aynı zamanda misafirlerine tam anlamıyla bir deniz altı yaşamı da sunuyor. Lavabolar ve muslukların yapımında mercan ve deniz kabukları kullanılan bu evde sürprizler hiç bitmiyor. Yatakların başucunda dahi deniz altının eşsiz dünyasından esintiler taşıyan bu ev, Ocampo'nun hayal dünyasının mimariye kusursuz yansıyışını gösteriyor.

Zemin katında yarım bir banyo ve bir oturma odası bulunan yapı, estetik mimarisiyle olduğu kadar, iç tasarımıyla da göz dolduruyor. Mini mutfak, hafif yemekler ve atıştırmalıklar için güzel bir fırsat sunarken, özel havuzlu geniş teras da evin en güzel bölümleri arasında yer alıyor. Dairesel merdivenler, ana yatak odasına ve benzersiz Karayipler manzarasına sahip küçük bir balkona gidiyor. Bu kat; eşsiz deniz altı dünyası detayları ile dolu bir banyoya ve spiral bir tavan altında kocaman bir kral yatağına ev sahipliği yapıyor.

Yan tarafta bulunan bebek kabukların altındaki yatak odasında ise yine deniz kabuklarıyla bezenmiş kusursuz bir banyo ve çift kişilik bir yatak bulunuyor. Her iki yatak odasında da klima sisteminden Wi-Fi'a kadar tüm teknolojik detayların düşünüldüğü bu evde kusursuz bir tatil geçirmeniz için her şey eksiksiz bir şekilde yer alıyor.

Eşsiz manzara ve doğayla muhteşem uyum

Okyanusun eşsiz melodileri ile uykuya dalacağınız, deniz esintisinin şefkatini teninizde hissedeceğiniz, yalnızca birkaç adımda okyanusun uçsuz bucaksız dünyasına ulaşabileceğiniz benzersiz bir konuma sahip olan Conch Shell House, Karayip manzarasıyla rüya gibi bir tatil ya da romantik bir balayı geçirmek isteyenlere benzersiz bir alternatif sunuyor.

Kaynak: Milliyetemlak.com

Son Dakika Emlak Deniz Kabuğunun İçinde Yaşamak İster Misiniz? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement