Deniz Kuvvetleri Eski Komutanı Yiğit "Balyoz" Duruşmasında - Son Dakika
Güncel

Deniz Kuvvetleri Eski Komutanı Yiğit "Balyoz" Duruşmasında

"balyoz Planı" iddialarına ilişkin 224 emekli ve muvazzaf askerin yargılandığı davanın 50.duruşması başladı.

24.11.2011 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"balyoz Planı" iddialarına ilişkin 224 emekli ve muvazzaf askerin yargılandığı davanın 50. duruşması başladı. Davayı, Deniz Kuvvetleri Eski Komutanı Emekli Oramiral Eşref Uğur Yiğit de izliyor.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda yapılan duruşmaya, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, MHP İstanbul milletvekili Emekli Korgeneral Engin Alan, emekli albay Dursun Çiçek ve YAŞ üyesi Orgeneral Bilgin Balanlı da aralarında bulunduğu 159 tutuklu sanık hazır bulundu. Davanın tutuklu sanığı Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz'in de aralarında bulunduğu 25 tutuklu sanık ise katılmadı. Duruşmada 5 tutuksuz sanık da hazır bulunurken, hakkında yakalama kararı bulunan sanıklar emekli orgeneral Ergin Saygun ve Tümamairal Ahmet Sinan Ertuğrul ise duruşmaya katılmadı.

DENİZ KUVVETLERİ ESKİ KOMUTANI EŞREF UĞUR YİĞİT DURUŞMAYI İZLİYOR

Genelkurmay eski Başkanı Işık Koşaner ile birlikte emekliliğini isteyen kuvvet komutanları arasında yer alan Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Emekli Oramiral Eşref Uğur Yiğit de duruşmayı izliyor.

Amirallere Suikast Davası'nın iddianamesinde eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ile Oramiral Eşref Uğur Yiğit'e suikast düzenleceği iddia ediliyor. Yiğit, intihar eden Kurmay Albay Berk Erden'in cenazesinde yaptığı açıklamada "Bana düzenleneceği söylenen suikast iddiasında ismi geçen 2 albayım, eğer bana bir mermi sıkılırsa, bana bir hücum olursa göğsünü siper edecekler insanlardır" demişti. Duruşmayı izleyenler arasında Emekli Koramiral Atilla Kıyat da var. Kıyat geçtiğimiz günler de bir gazeteye verdiği röportajında "Darbe düşünenlere TBMM af çıkartabilir" sözleriyle gündeme gelmişti.

ÇİÇEK ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLADI

Kimlik yoklaması sırasında davanın tutuklu sanığı emekli albay Dursun Çiçek, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı. Dursun Çiçek, öğretmenler günü mesajında, "Bizlere hak, hukuk ve adalet duygusunu öğreten bütün öğretmenlerimin öğretmenler gününü en candan dileklerimle kutluyorum" dedi. Bu sözler üzerine mahkeme Başkanı Ömer Diken de 'Evet Dursun Çiçek' buradasınız" dedi.

"ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN"

Mahkeme Başkanı Ömer Diken, Hakim Albay Ahmet Erdem'in sorgu ve savunmasının alınacağını belirterek kürsüye çağırdı. Erdem ise savunmasından önce öğretmenler gününü kutladı. Erdem, "Bizlere iyiyi, kötüyü, doğruyu, yanlışı ayırtetmemizi öğreten sevgili öğretmenlerimizin, öğretmenler günü kutlu olsun" dedi. Duruşma hakim albay Ahmet Erdem'in savunmasıyla devam ediyor. - İstanbul/ Silivri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Deniz Kuvvetleri Eski Komutanı Yiğit 'Balyoz' Duruşmasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement