Denizli'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Denizli'den Kısa Kısa

Eğitimci yazar Halit Ertuğrul, aile huzurunun insan yaşamı için önemli olduğunu söyledi.

15.01.2016 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitimci yazar Halit Ertuğrul, aile huzurunun insan yaşamı için önemli olduğunu söyledi.

Ertuğrul, Pamukkale Belediyesi ve Müftü Ahmet Hulusi Efendi Kültür Eğitim Sağlık Vakfı tarafından EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Bizi Biz Yapan Aile Hayatımızdır" konulu konferansta yaptığı konuşmada, 15 yıldır yüzlerce aile dramına şahit olduğunu, ahir zaman fitnelerinden birisi ile karşı karşıya bulunulduğunu belirtti.

"Dünyanın en zengini, ailesinde huzuru olandır, dünyanın en fakiri de ailesinde huzur olmayandır" diyen Ertuğrul, şunları söyledi:

"Rabbim, bizleri eşimizle çocuklarımızla imtihan etmesin. Hayatın en dayanılmazı insanın eşiyle, çocuklarıyla olan imtihanıdır. Başkasına akıl vermek, tavsiyede bulunmak çok kolaydır. Ancak sıkıntı eşiniz ve çocuklarınız arasındaysa bu kolay değildir. Toplumla ilgili aile hayatıyla ilgili en büyük problem, insanlar mantık ve varoluş nedenini kaybettiler. İnsan olmakla ilgili görevlerinin farkında değiller. Bütün mesele buradadır. İnsanlar sahip olduğu değerleri kaybetmeyince, elinden çıkmayınca anlayamazlar. Biz ne kadar değerli nimetlere sahibiz bunları bilmiyoruz. En huzurlu insan kendini sorgulayan hesaba çeken insandır, varlık sebebinin farkına varmaktır."

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, konferansın ardından eğitmen yazar Ertuğrul'a çiçek verdi. Konferansa gelenlerin şanslı olduğuna dikkat çeken Gürlesin, "Olmayanların ise neler kaçırdığını hep birlikte gördük. Bizler bu söylenenlerden sonra o görevlerimizi hakkıyla yerine getirmek için daha da çaba sarf edeceğiz" dedi.

Konferansa, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Müftü Ahmet Hulusi Efendi Kültür Eğitim Sağlık Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ertan Öz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

-Merkezefendi'den okullara destek

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, okul bahçelerinin daha temiz ve düzgün olması için 13 okulun bahçesinin asfaltlandığını bildirdi.

Subaşıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, belediyenin öğrencilere yönelik ürettiği projelerin yanı sıra okul bahçelerini de asfaltlayarak eğitime desteğini sürdürdüğünü belirtti.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarla, lise ve ilköğretim okulları dahil olmak üzere 13 okulun bahçesinin asfaltlandığını ifade eden Subaşıoğlu, şunları kaydetti:

"Okul bahçelerinin daha temiz ve düzgün olması için yapılan çalışmayla öğrenciler daha rahat hareket ediyor, okul binalarının etrafı da çamur ve kirli görünümden kurtuluyor. Geleceğimiz olan çocuklarımızın daha yaşanılır bir Merkezefendi'de hayatlarını idame ettirebilmeleri, onlara daha güzel bir kent bırakmak için var gücümüzle çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Çocuklarımızın teneffüslerde düzgün bir bahçede koşup oynayabilmeleri için okul bahçelerinde yaptığımız asfalt çalışmalarını inşallah Merkezefendi'de ihtiyaç duyulan tüm okullarımızda yapacağız."

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement