Denizli İhlas Yurdunda Mezuniyet Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Denizli İhlas Yurdunda Mezuniyet Heyecanı

Denizli İhlas yurdunda mezuniyet heyecanıDENİZLİ - İhlas Vakfına bağlı Denizli Özel Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdunda mezuniyet heyecanı yaşandı.

19.05.2017 09:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli İhlas yurdunda mezuniyet heyecanı

DENİZLİ - İhlas Vakfına bağlı Denizli Özel Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdunda mezuniyet heyecanı yaşandı.

Denizli'de İhlas Vakfına bağlı hizmet veren Denizli Özel Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdunda mezuniyet heyecanı yaşandı. Pamukkale Üniversitesinde okuyan ve İhlas Vakfına bağlı yurtta kalan 10 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi. Yurdun toplantı salonunda düzenlenen törene, Yurt Müdürü Mustafa Alparslan, yurt görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Program İhlas Vakfı Kurucusu Merhum Enver Ören'in mesajı slayt şeklinde sunulmasıyla başladı. Daha sonra İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahit Ören'in öğrencilere gönderilen mesajı okundu.

Öğrencilerden davet aldığı için çok mutlu olduğunun belirtildiği İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahit Ören'in mesajında, "Çok istememize rağmen, mazeretimiz münasebetiyle iştirak edemeyeceğiz. Tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyor, Cenab-ı Haktan hayırlı muvaffakiyetler diliyorum. İhlas Vakfı personeli ve yurt yöneticileri arkadaşlarımıza da, böyle gençlerin yetişmesinde vesile oldukları için kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Yakın çevrenize, milletimize, vatanımıza ve bütün insanlığa hakkın kullarına hizmet en büyük ibadettir. Sizler bu güzellikte ve bilinçte yetiştiniz. Gökteki yıldızlar gibisiniz, Allah yar ve yardımcınız olsun" denildi.

Daha sonra Yurt Müdürü Mustafa Alparslan, öğrencilere teşekkür eden bir konuşma yaptı. ilk geldiğinizde gariptiniz, kimsesizdiniz. Ama sıcak bir yuvaya geldiniz. İhlas'ın çatısı altında, biraz önce dinlediğiniz merhum muhterem Enver Ağabeyimizin, bin yurt hedefimiz diyerek, tüm gençlere sahip çıkacağız demişti. İşte onların da emeği olan böyle bir yurtta kaldınız, böyle bir binada kaldınız. İnşallah hayatınızda başarılar diliyoruz. Vakfımızın temel prensibi, 'İnsanların hayırlısı insanlara faydalı olandır.' Enver ağabeyimiz ne diyor, 'Müslüman kanunlara uyar, suç işlemez. Dinimizin emirlerine uyar, günah işlemez.' Dört yıl boyunca veya iki yıl boyunca bu güzel duyguları duydunuz" diye konuştu.

Daha sonra mezun olan öğrenciler yurtla ilgili duygularını ve yaşadıklarını anlattı.

Üniversiteye gelmeden önce bulunduğu ilin dışında bir yere çıkmadığını belirten tarih bölümünden mezun olan Hasan Dalkılınç, "Evimin dışında hiçbir yerde kalmadım. Bu yurt olsun veya herhangi bir cemaat olsun. Üniversiteye geldikten sonra Denizli'de, bu yurtla tanıştım. Daha sonra eve gittim ve acaba bu yurtta nasıl yaşacayağım, diye endişem olmuştu. Ama daha sonra senede sadece iki defa eve gittim. Dışarıda çok kalmam, yurt benim için çok güzel anılarla geçti" şeklinde konuştu.

Son senesinde yurda gelmesine rağmen çok güzel anılar yaşadığını söyleyen tarih bölümünden mezun olan Hasan Kazanç, "Hem aile ortamı hem de dost ortamı vardı. Kısacası müthiş bir yer. Çok saygı ve sevgi gördüm. Biz de saygı duyduk, çünkü saygı da gördük. Buradan bulunmaktan çok mutlu oldum. Bir kardeşim, bir büyüğüm yada bir küçüğüm olsa, onlara da bu yurtları tavsiye ederiz. Burası gerçekten çok özel bir yer. Samimiyetimle söylüyorum" ifadelerini kullandı.

Daha sonra mezun olan öğrencilerin isimleri tek tek okunarak, sahneye çağrıldı ve kalem ile kitap hediye edildi.

Öğrenciler için hazırlanan mezuniyet pastasının tüm öğrenciler ve yurt müdürü tarafından kesilmesinin ardından program sona erdi.

Denizli İhlas Yurdunda Mezuniyet Heyecanı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Denizli İhlas Yurdunda Mezuniyet Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement