Dereköylülerden Ankara'da Muhteşem Gece - Son Dakika
Yerel

Dereköylülerden Ankara'da Muhteşem Gece

Dereköylülerden Ankara\'da Muhteşem Gece

Ankara'da yaşayan Ordu'nun Ünye ilçesine bağlı Yeniköy, Ortaköy ve Dereköylüler tarafından kurulan Yeni Or-Der'in açılışı muhteşem oldu.

01.06.2013 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da yaşayan Ordu'nun Ünye ilçesine bağlı Yeniköy, Ortaköy ve Dereköylüler tarafından kurulan Yeni Or-Der'in açılışı muhteşem oldu.

Katılımın yoğun olduğu geceye Ankara'da yaşayan Dereköylülerden yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Eski İçişleri Bakanı ve Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin'in onur konuğu olduğu geceye, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi, Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Ordu Milletvekili İhsan Şener, Ağrı Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız, Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey'in yanı sıra Ankara Vali Yardımcısı Osman Günaydın, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Kızılelma Belediye Başkanı İsa Demirci, Tekkiraz Belediye Başkanı Necdet Yılmaz,

İlküvez Belediye Başkanı İsmet Yanık, Akpınar Belediye Başkanı Osman Çamoğlu katıldı.

Açılış konuşmasını kurucu Başkan İsa Kaymak yaptı. İsa Kaymak, Dereköy'ün zaman içinde üç köye ayrıldığını ancak Dereköylülük bilincini yitirmediğini anlattı. Kaymak, "Dereköy köklü bir geçmişe sahiptir. Yeni Or-Der olarak hedefimiz memleketimize değer katacak, yaşadığımız yere değerli kılacak faaliyetlerde bulunmaktır. Yerel ve evrensel değerlere sahip, her türlü ayrımcılıktan uzak, azim ve kararlılıkla hemşehrilerimize hizmet eden, dürüst, çalışkan, girişimci, gelişime açık, yöremizin tanıtımına katkı sunan, sosyal hayatta etkin bir sivil toplum kuruluşu olmaktır" dedi.

Milletvekili Mustafa Hamarat gecede yaptığı konuşmada, "Yeni Or-Der başına bir mülkiyeli getirerek profesyonelliğini, farkını en başta ortaya koydu. Dereköylüler inanılmaz bir birliktelik oluşturdular bu akşam. Sadece Dereköylüleri değil, Ağrı, Mardin ve Ordu'yu buluşturdular. Tabiri caizse Derköylüler bu gece Ankara'yı salladılar. Dereköylüleri tebrik ediyorum, kutluyorum, sevgiyle saygıyla selamlıyorum" diye konuştu.

Eski İçişleri Bakanı Milletvekili İdris Naim Şahin ise yaptığı konuşmada, "Dedem anlatırdı. Dereköylüler mert insanlardır, yiğit insanlardır. Harama el sürmeyen, hakkına razı insanlardır. Ekmeğini helalinden kazanan dürüst insanlardır. Selam olsun Dereköylülere. Buradan İstanbul'a İstanbul derneklerine de bir selam yollayalım" şeklinde konuştu.

Konuşması sık sık tezahürat ve alkışlarla kesilen İdris Naim Şahin'i dinlemek için bahçede oturan kalabalık içeri girince izdiham yaşandı. Program öncesi tüm konuklarına yemek ikram eden Yeni Or-Der, milletvekillerine plaket vererek, Orduspor ve Ünyespor formaları hediye etti.

Plaket töreninin ardından hazırlanan doğum günü pastası ile İdris Naim Şahin'e sürpriz yapıldı.

Sunuculuğunu Seyfettin Kızıl'ın yaptığı program, Ordulu sanatçı Aydın Beyoğlu'nun konseriyle gece 01.30 sıralarında son buldu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dereköylülerden Ankara'da Muhteşem Gece - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement