Deride 'Detay' Farkı; Genç Tasarımcılara Büyük Destek - Son Dakika
Güncel

Deride 'Detay' Farkı; Genç Tasarımcılara Büyük Destek

Deride \'Detay\' Farkı; Genç Tasarımcılara Büyük Destek

'2013 DETAY Deri Ürünleri Tasarım Yarışması', deri sektöründen, moda ve magazin dünyasından tanınmış isimleri bir araya getirdi.

11.12.2013 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) ve Deri Tanıtım Grubu (DTG) öncülüğünde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen '2013 DETAY Deri Ürünleri Tasarım Yarışması', deri sektöründen, moda ve magazin dünyasından tanınmış isimleri bir araya getirdi. Genç tasarımcıları desteklemek amacıyla gerçekleştirilen yarışmanın finali Uğurkan Erez'in koreografisinde , Sema Şimsek, Tuğba Karaca, Bilge Kara, Zeliha Çal ve Irmak Atuk gibi tanınmış mankenlerin sunumuyla muhteşem bir defile ile gerçekleştirildi. Yarışma sonucunda finalistler, toplamda 650.000 TL'lik rekor bir ödülle çeşitli eğitim fırsatları kazandı.

Yurtiçi ve yurtdışında Türk derisinin marka algısını güçlendirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) ve Deri Tanıtım Grubu (DTG), genç tasarımcıları desteklemeye devam ediyor. 10 Aralık 2013, Salı akşamı Shangri-La Bosphorus'ta '2013 DETAY Deri Ürünleri Tasarım Yarışması'nın bu yıl ikincisi gerçekleştirildi.

Başarılı sunucu Jülide Ateş'in sunumuyla Türk deri sektörünün yaratıcı gücünün yükselmesi, özgün tasarımlarını yaratma ve satma isteklerinin güçlendirilmesi, genç tasarımcıları sektöre hızla kazandırılması amacıyla ayakkabı, saraciye ve deri konfeksiyon olmak üzere üç farklı kategoride düzenlenen yarışmanın başkanlığını İDMİB Yönetim Kurulu Üyesi Burak Çelet'in yaptığı jüri üyeleri arasında İDMİB Yönetim kurulu üyesi İslam Şeker, İDMİB Yönetim kurulu üyesi ve TURDEV Başkanı Ruken Mızraklı, Moda tasarımcıları Mehtap Elaidi, Simay Bülbül, Hakan Yıldırım, Arzu Kaprol, Hatice Gökçe, akademisyenler Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Aksesuar Bölümü Öğr.Gör.Canan Erdönmez, İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil Tasarımı ve Teknolojileri Fakültesi Moda Tasarım Program Koordinatörü Prof. Dr. Cevza Candan, İstanbul Moda Akademisi- Moda Tasarım Eğitmeni Raf Steisman, İstanbul Moda Akademisi, Akademik Yöneticisi Eda Dorman, London College of Fashion, Fashion Footwear Master Programı Bölüm Başkanı Eelko Moorer, Hürriyet gazetesi moda yazarı Başak Dizer Fransez, Habertürk Gazetesi Moda Yazarı ve Fashion Mag Genel Yayın Yönetmeni Esra Çoruh bulundu. DETAY, hem moda hem de perakende sektörünün büyük ilgisini topladı.

GÖRSEL ŞOV YAŞANDI

130 tasarımcının arasından seçilen 18 yarışmacının tasarladıkları ürünlerin yarıştığı podyumda, Uğurkan Erez koreografisiyle Sema Şimsek, Tuğba Karaca, Bilge Kara, Zeliha Çal ve Irmak Atuk gibi tanınmış mankenler ve Nil Uzun'un stil danışmanlığında görsel bir şov yaşatarak, izleyicilerden tam not aldı.

FİNALİSTLERE REKOR ÖDÜL

DETAY, kısa süre zarfında yenilikçilik, sürdürülebilirlik, yaratıcılık ve ileri teknoloji gibi kavramları öne çıkaran konseptiyle bugünü olduğu kadar geleceği de belirleyecek bir yarışma olmayı başardı. Akademisyenler, sektörün duayenleri ve moda dünyasından tanınmış isimlerden oluşan bir jüri heyeti tarafından titizlikle değerlendirilen yarışma, aynı zamanda finalistlere sunduğu rekor düzeyindeki ödülüyle de alkış topladı.

DETAY'da her bir kategoride, birinci olan yarışmacılara 10.000 TL para ödülünün yanı sıra Ekonomi Bakanlığımızın destek ve onaylarıyla yurtdışında moda ve tasarım eğitimi, yurt içinde dil eğitimi; ikincilere 5.000 TL ve üçüncülere de 3.000 TL para ödülü verilirken, dereceye giren yarışmacılar uluslararası fuarlara katılım hakkı gibi çok özel ödüllerin de sahibi oldu. Ayrıca birinciliği elde edenlerin haricindeki tüm finalistler, İMA'da açılacak 'Deri Giyim, Ayakkabı ve Aksesuar Tasarımı' eğitimine de katılabilecekler. Deri Konfeksiyon kategorisindeki ilk üç finaliste Milano'daki Mifur Fuar'ını ziyaret hakkı, Ayakkabı kategorisindeki ilk üç finaliste Milano'daki Micam Fuarı'nı ziyaret hakkı, Saraciye kategorisindeki ilk üç finaliste Milano'daki MIPEL FUARI'nı ziyaret hakkı.Ayrıca Finale kalan tüm tasarımlar, 2014 yılının Ocak ayında gerçekleştirilecek İstanbul Deri Fuarı (IDF)'de de sergilenecek.

2013 DETAY Deri Ürünleri Tasarım Yarışması Sonuç Listesi:

Ayakkabı Kategorisi birincisi: Zuhal Canyurt/ Beden Yazıtları

Ayakkabı kategorisi ikincisi: Evrim Yavuz/ Kusursuz Deformasyon

Ayakkabı kategorisi üçüncüsü: Ayça Güven/ Zırhlar

Saraciye kategorisi birincisi: Yelda Şebnem Eker/ Messenger

Saraciye kategorisi ikincisi: Elif Akar/ Katlan Akordeon

Saraciye kategorisi üçüncüsü: Talha Feyyaz Türker/ Bagscript

Deri konfeksiyon kategorisi birincisi: Yusuf Kalem/ Koru Beni

Deri konfeksiyon kategorisi ikincisi: Gözde Nadire Bıçaklı/ X-Fle

Deri konfeksiyon kategorisi üçüncüsü: Cansu Çelikkol/ Faith

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Deride 'Detay' Farkı; Genç Tasarımcılara Büyük Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement