DGS Geç Başvuru Nasıl Yapılır? Başvuru Ücreti Ne Kadar? - Son Dakika
Güncel

DGS Geç Başvuru Nasıl Yapılır? Başvuru Ücreti Ne Kadar?

DGS Geç Başvuru Nasıl Yapılır? Başvuru Ücreti Ne Kadar?

Önlisans mezunlarının lisans programına geçişini sağlayan Dikey Geçiş Sınavı (2019-DGS) için bugün geç başvuru günü. Bugün 23.59'a kadar yapılabilecek DGS geç başvuru için ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) sayfasına giriş yapmaya başladılar. Peki DGS geç başvuru nasıl yapılır? Başvuru ücreti ne kadar, nereye yatırılacak? Detaylar haberimizde.

21.05.2019 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meslek yüksek okulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan kişilerin, lisans programlarına geçişini sağlayan Dikey Geçiş Sınavı için geç başvuru tarihi geldi. Bugün, ÖSYM AİS sayfasından DGS geç başvuru yapılabilecek. Geç başvuru 23.59'ta sona erecek. 2019 DGS geç başvuru nasıl yapılır, DGS geç başvuru ücreti ne kadar detaylar haberimizde.

DGS GEÇ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

DGS geç başvurusu 21 Mayıs Salı günü ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabileceklerdir. DGS geç başvuru ücreti 180 TL olarak belirlendi. DGS geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, başvurunun yapıldığı gün ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile ödenecektir. Bankalardan ücret ödemesi yapılmamalıdır.

Geç başvuru gününde başvurusunu yaptığı halde sınav ücretini aynı gün içinde yatırmayan adayların başvuru bilgileri silinecektir.

DİKEY GEÇİŞ SINAVI NE ZAMAN?

30 Haziran'da gerçekleştirilecek olan 2019 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları ise 25 Temmuz'da açıklanacak. DGS başvurusu ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinden yapılıyor. Onun için aşağıdaki linke tıklayarak açılan sayfadan TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapmanız gerekmektedir.

DGS BAŞVURU TAKVİMİ

Başvuru Süresi : 26 Nisan-8 Mayıs 2019 (Ücret ödeme için son gün 9 Mayıs 2019)

Sınav Tarihi, Başlangıç Saati Ve Sınav Süresi: 30 Haziran 2019, 10.15, 150 dakika

Sınav Ücreti : 120,00 TL

Geç Başvuru Tarihi : 21 Mayıs 2019 (Sınav ücreti aynı gün ödenir.)

Geç Başvuru Sınav Ücreti : 180,00 TL

Son Dakika Güncel DGS Geç Başvuru Nasıl Yapılır? Başvuru Ücreti Ne Kadar? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement