DGS Geç Başvuru Tarihi 2019 Ne Zaman? Başvuru Ücreti Ne Kadar? - Son Dakika
Güncel

DGS Geç Başvuru Tarihi 2019 Ne Zaman? Başvuru Ücreti Ne Kadar?

DGS Geç Başvuru Tarihi 2019 Ne Zaman? Başvuru Ücreti Ne Kadar?

Dikey Geçiş Sınavı'na girmek isteyen fakat başvuru süresinde başvuru yapamayanlar, DGS geç başvuru tarihini beklemeye başladılar. Peki 2019 DGS geç başvuru tarihi ne zaman? DGS geç başvuru ücreti ne kadar? DGS geç başvuru nasıl yapılıyor? İşte detaylar...

14.05.2019 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DGS yani Dikey Geçiş Sınavı, ÖSYM tarafından düzenlenmekte ve önlisans mezunlarına lisans programlarına geçme olanağı sağlamaktadır. Bu sene, DGS başvuru süresi 26 Nisan'da başlamış ve 8 Mayıs'ta sona ermişti. Bu süre içinde başvuramayan adaylar için Geç Başvuru Günü belirlendi. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre; DGS geç başvuru tarihi 21 Mayıs 2019 Salı. DGS geç başvuru nasıl yapılır, geç başvuru ücreti hakkında bilgiler haberimizde.

DGS GEÇ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

DGS geç başvurusu 21 Mayıs Salı günü ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabileceklerdir. DGS geç başvuru ücreti 180 TL olarak belirlendi. DGS geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, başvurunun yapıldığı gün ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile ödenecektir. Bankalardan ücret ödemesi yapılmamalıdır.

Geç başvuru gününde başvurusunu yaptığı halde sınav ücretini aynı gün içinde yatırmayan adayların başvuru bilgileri silinecektir.

DİKEY GEÇİŞ SINAVI NE ZAMAN?

30 Haziran'da gerçekleştirilecek olan 2019 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları ise 25 Temmuz'da açıklanacak. DGS başvurusu ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinden yapılıyor. Onun için aşağıdaki linke tıklayarak açılan sayfadan TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapmanız gerekmektedir.

DGS BAŞVURU TAKVİMİ VE BAŞVURU ÜCRETİ

BAŞVURU SÜRESİ : 26 Nisan-8 Mayıs 2019 (Ücret ödeme için son gün 9 Mayıs 2019)

SINAV TARİHİ, SAATİ VE SÜRESİ : 30 Haziran 2019, 10.15, 150 dakika

SINAV ÜCRETİ : 120,00 TL

GEÇ BAŞVURU GÜNÜ : 21 Mayıs 2019 (Sınav ücreti aynı gün ödenir.)

GEÇ BAŞVURU GÜNÜ SINAV ÜCRETİ: 180,00 TL

DGS'YE KİMLER BAŞVURABİLİR?

Dikey Geçiş Sınavı'na başvuru için adaylarda ilk olarak meslek yüksek okulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksek okullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGS'ye başvurabilirler.

Meslek yüksek okulu son sınıf öğrencileri ve mezunları, kendi alanlarındaki özel yetenek sınavı veya merkezi sistemle öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş yapmak istiyorlarsa DGS'ye girmek zorundadırlar. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş de bu kılavuzdaki esaslara göre merkezi olarak yapılır.

Açık öğretim dahil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS'ye başvuramazlar.

DGS SINAVI İÇERİĞİ NEDİR?

DGS'de sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Sınav, saat 10.15'te başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika olacaktır. Sınavda uygulanacak test, çoktan seçmeli sorulardan oluşacaktır.

Son Dakika Güncel DGS Geç Başvuru Tarihi 2019 Ne Zaman? Başvuru Ücreti Ne Kadar? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement