Dha Ankara- Emine Erdoğan, 'Geleceğimi Koruyorum' Projesinin Ödül Törenine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Dha Ankara- Emine Erdoğan, 'Geleceğimi Koruyorum' Projesinin Ödül Törenine Katıldı

Dha Ankara- Emine Erdoğan, \'Geleceğimi Koruyorum\' Projesinin Ödül Törenine Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, himayelerinde gerçekleştirilen 'Geleceğimi Koruyorum' adlı projenin ödül törenine katıldı.

07.06.2017 02:26

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, himayelerinde gerçekleştirilen 'Geleceğimi Koruyorum' adlı projenin ödül törenine katıldı. Emine Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Bu proje bir farkındalık oluşturuyor ve çocukların toprakla tanışmasına vesile oluyor" dedi.

Milli Eğitim ile Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlıklarının iş birliği ile gerçekleştirilen projenin ödül töreninde 30 Büyükşehir'den 'toprak ve su' temalı resim yarışmasının birincilerine ödülleri verildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Mehmet Akif Ersoy Salonunda düzenlenen ödül töreninde Emine Erdoğan bir konuşma yaptı.

"SANAT VE BİLİMİN BULUŞTUĞU YERDE GÜÇ VARDIR"

Geleceğin sahibi olan çocukları, doğal kaynakların korunması konusunda bilinçlendiren projenin hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Emine Erdoğan, 'Sanat ve bilimin buluştuğu yerde güç vardır. Bilim doğruya, sanat güzele odaklanır ve ikisinin birlikteliği insanlığı yüceltir. İnanıyorum ki, çocuklarımız su ve toprak üzerine düşünürken, bir yanda yorumlama becerilerini, diğer yanda hayal güçlerini geliştirdiler. Ama daha önemlisi doğal kaynaklar ve çevre konusunda bilinç kazandılar. Artık tabiata daha farklı bir gözle bakacak, daha hassas yaklaşacaklar"  diye konuştu.

Çölleşme ve kuraklığın küresel bir sorun olduğuna ve bu sorundan etkilenmeyen hiç kimsenin olmadığına işaret ederek, "Toprak ve su kaynaklarının yönetimini doğru yapar, çevre dostu politikalar geliştirir, israfın önüne geçersek, çocuklarımıza daha iyi bir dünya bırakabiliriz" diyen Emine Erdoğan, üzerinde yaşanan toprakların, atalardan miras olduğu kadar çocukların da emaneti olduğunu vurguladı.

"BU PROJE, ÇOCUKLARIN TOPRAK İLE TANIŞMASINA VESİLE OLUYOR"

'Geleceğimi Koruyorum' projesinin bir farkındalık projesi olduğunu ve proje kapsamında çocukların toprak ve tohumla tanıştığını hatırlatan Emine Erdoğan, "Geleceğimi Koruyorum projesini, bu büyük amaca hizmet eden bir ilk adım olarak görüyor, bu ruhun yaşatılmasını umud ediyorum. Yapılacak yeni projelerle bu hassasiyetlerin canlı tutulmasını diliyorum" temennilerinde bulundu.

GELECEĞİMİ KORUYORUM PROJESİ

Geleceğimi Koruyorum Projesi, iki yıl boyunca, 30 Büyükşehirde, okul öncesi, 1.2.3.4. sınıf öğrencilerine yönelik olarak doğal kaynakların korunması ve kullanımı konusunda hassasiyeti yüksek nesiller yetiştirmek amacıyla hayata geçirildi. 21 Ekim 2015 tarihinde açılışı yapılan proje kapsamında su ve toprak kaynaklarının korunması ve çevre duyarlılığı içeren çeşitli eğitim programları verildi. Antalya EXPO 2016'da da tanıtım standı olan proje kapsamında, 43 farklı ülkeden gelen ziyaretçiler ve 42 ilden öğrenci, öğretmen ve ebeveynler ile 20.000 kişiye ulaşıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Ankara- Emine Erdoğan, 'Geleceğimi Koruyorum' Projesinin Ödül Törenine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement