Dha Ankara - Kahramankazan'da 15 Temmuz Şehitleri Mezarları Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Dha Ankara - Kahramankazan'da 15 Temmuz Şehitleri Mezarları Başında Anıldı

Ankara Kahramankazan ilçesinde 15 Temmuz darbe girişiminde yıl dönümünde 15 Temmuz ve tüm şehitler mezarları başında anıldı.

11.07.2017 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Kahramankazan ilçesinde 15 Temmuz darbe girişiminde yıl dönümünde 15 Temmuz ve tüm şehitler mezarları başında anıldı. 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü önünde toplanan kalabalığı ateş açılması sonucu  9 kişi şehit olurken 92 kişi de yaralanmıştı.

11-16 Temmuz tarihleri arasında 6 gün sürecek etkinlikler kapsamında ilk gün şehit mezarları ve şehit aileleri ziyaret edildi.  Kahramankazan Şehitliği'nde başlayan ziyaretler sırasıyla Ahi Mahallesi, Yakup Hasan, Soğulcak ve Orhaniye Mahalleleriyle devam etti. Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Karabay, Kahramankazan Kaymakamı Engin Aksakal, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Garnizon Komutanı Albay Ahmet İlbaş ve şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ziyaretler sırasında duygusal anlar yaşandı. Ak Parti Milletvekili Lütfiye Selva Çam şehit yakınlarını teselli etti. Şehit Ali Anar'ın annesi Yurdagül Anar mezarı başında yaktığı feryat yürekleri dağladı.  Anne Yurdagül, "Yavrum ciğerim, canım Alim, çiçeklerini koklayamadan gittin Ali'm, 6 tane çiçeğini soldurdular. Ali'm, nasıl dayanırım. Allah onlara da çiçeklerini koklatmasın" diyerek yaşadığı acıyı tarif etti.

Ziyaretlerin ardından değerlendirmelerde bulunan Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, "81 ilimizin tamamında vatanımız için canını vermiş tüm şehitlerimizi ziyaret ettik. Bugün Türkiye ayaktaysa 20 Temmuz'da yapılmış olağanüstü hal ilanı sayesinde ayakta. 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'nin çok ciddi bir mücadeleye girdiğini gördük. Çünkü devletimizin çeşitli kademelerine girmiş olan hainlere karşı mücadele etmemiz gerekiyordu. Bu bahsettiğimiz terör örgütü sadece kendi başına hareket eden bir örgüt değil. Dış kaynaklı destekleri mevcut. Eğer 20 Temmuz'da olağanüstü hal ilan edilmemiş olsaydı bugün bu mücadele çok zayıf kalacaktı. Bu şekilde konuşanları da halkın takdirine bırakıyorum" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Şehitlikten detay görüntüler

Şehit mezarlarından detay görüntüler

Ahi, Yakup Hasan, Soğulcak ve Orhaniye Mahallelerinde bulunan şehitliklerden detay görüntüler

Ahi Mahallesi Şehidi Ali Anar'ın annesi Yurdagül Anar'ın oğlunun mezarı başında feryadı

/////////

Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam'ın açıklamaları

Şehit Samet Cantürk'ün babaannesi Refika Cantürk ile röp.

Şehit Ömer Takdemir'in babası Nihat Takdemir ile röp

Şehit Ömer Takdemir'in annesi ile röp

Şehit Ümit Güder'in eşi Türkan Güder ile röp.

Haber-Kamera: Hazan POLAT/ KAHRAMANKAZAN, (Ankara) -

================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Ankara - Kahramankazan'da 15 Temmuz Şehitleri Mezarları Başında Anıldı - Son Dakika


Advertisement