Dha Dış - Suudi Arabistan: 2 İstasyona Drone ile Saldırıldı - Son Dakika
Güncel

Dha Dış - Suudi Arabistan: 2 İstasyona Drone ile Saldırıldı

– Suudi Arabistan Enerji Bakanlığı, Doğu-Batı petrol boru hattı üzerinde bulunan 2 pompa istasyonuna drone saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

14.05.2019 15:52

Suudi Arabistan Enerji Bakanlığı, Doğu-Batı petrol boru hattı üzerinde bulunan 2 pompa istasyonuna drone saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, Suudi Arabistan Enerji, Sanayi ve Madeni Kaynaklar Bakanı Halid el-Falih,  doğu bölgesindeki rezervlerden batı sahilindeki Yanbu limanına petrol taşıyan boru hattı üzerinde bulunan 2 pompa istasyonuna saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Yerel saat ile sabah saat 06: 00 ile 06: 30 arasında gerçekleştirilen drone saldırısı sonucu 8 numaralı istasyonda yangın çıktığını ve maddi hasar meydana geldiğini belirten el-Falih, Saudi Aramco'nun gerekli önlemleri alarak, durumun değerlendirilmesi için petrol akışını da geçici olarak durdurduğunu aktardı. Ayrıca, el-Falih, şirketin istasyonu onarma çalışmalarını sürdürdüğünü ve ülkede petrol üretim ve ihracatının devam ettiğini belirtti.

Suudi Arabistan'ın bu 'alçak saldırıyı' kınadığını vurgulayan El-Falih, son zamanlarda Körfez ülkelerinde önemli noktalarda yapılan bu saldırıların yalnızca Suudi Arabistan'ı hedef almadığını, küresel ekonomiyi ve dünyaya petrol akışını hedef aldığını aktardı.

Son olarak el Falih, "Bu saldırıların ayrıca Yemen'de İran destekli Husiler de dahil olmak üzere bu tür eylemleri yapan tüm terör gruplarına karşı koymanın önemini bir kez daha ortaya çıkardığını" ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Dış - Suudi Arabistan: 2 İstasyona Drone ile Saldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement