Dha Yurt Bülteni 13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni 13

Rahip Brunson'ın avukatından mahkemeye ikinci itiraz (EK)1)ABD MASLAHATGÜZARI, BRONSON'UN EVİNDEABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nde görevli Maslahatgüzar Jeffrey M. Hovenier, İzmir'de ev hapsinde bulunan ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'u ziyaret etmek için evine geldi.

14.08.2018 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rahip Brunson'ın avukatından mahkemeye ikinci itiraz (EK)

1)ABD MASLAHATGÜZARI, BRONSON'UN EVİNDE

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nde görevli Maslahatgüzar Jeffrey M. Hovenier, İzmir'de ev hapsinde bulunan ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'u ziyaret etmek için evine geldi. Polisin önlem aldığı sokakta Hovenier'in Bronsun çiftinin evindeki ziyareti sürüyor.

Taylan YILDIRIM/ İZMİR,

========================================================

2)KIRMIZI LİSTEKİ TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ, ŞEHİT ÖĞRETMENİN AİLESİ: ACIMIZ DİNMEDİ

TUNCELİ'de öldürülen 'kırmızı listedeki' teröristlerden 'Atakan- Mahir' kod adlı İbrahim Çoban'ın, 24 yıl önce şehit ettiği 6 öğretmenden Antalyalı Metin Kaynar'ın annesi Kıymet ve babası Osman Kaynar, "24 yıl geçti, acımız hiç dinmedi. Metin'imi şehit eden teröristin öldürülmesi biraz olsa da içimizi rahatlattı" dedi. Tunceli'nin Pülümür kırsalında geçen pazar günü bir grup teröristin tespit edilmesi üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri hava operasyonu düzenledi. Operasyonda PKK'lı 10 terörist öldürüldü. Öldürülen teröristler arasında 'kırmızı liste'de bulunan ve başına 4 milyon TL ödül konulan 'Atakan-Mahir' kod adlı İbrahim Çoban'ın da bulunduğu belirlendi. İbrahim Çoban'ın, 1994 yılında Tunceli'nin Mazgirt ilçesi Darıkent beldesindeki okul lojmanında kalan Antalya'nın Korkuteli ilçesi Bozova nüfusuna kayıtlı Metin Kaynar'ın da bulunduğu 6 öğretmen ve 9 korucunun şehit edildiği olayın sorumlularından olduğu belirlendi.

'ACIMIZ HALEN TAZE'

Şehit öğretmen Metin Kaynar'ın Korkuteli ilçesi Bozova Mahallesi'nde oturan babası Osman Kaynar (91) ve annesi Zeynep Şen (78), acılarının halen taze olduğunu söyledi. Oğlunun 24 yıl önce şehit olduğunu belirten Osman Kaynar, "24 yıl geçti. Metin'imi şehit eden teröristin öldürülmesi biraz da olsa içimizi rahatlattı" dedi.

'ARABASINA SARILIP AĞLIYORUM'

Oğlunun cana yakın, insancıl biri olduğunu anlatan Osman Kaynar, "Yanına uğramadığı insan olmazdı. Takdir-i ilahi böyleymiş. Böylece kendimizi avutuyoruz. Kendisi Bozova'da okudu, Korkuteli Lisesi'nden mezun oldu. Konya Selçuk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nü bitirdi. İmtihanı vererek Tunceli'ye tayin ettiler. Darıkent beldesinde görev yaparken şehit edildi. Kendisi bir otomobil alarak bizlere bıraktı. Ben kullanıyordum" dedi.

'HEPSİNİ DUVAR DİBİNE DİZİP ŞEHİT ETMİŞLER'

Oğlunu hatırladıkça kendisine bıraktığı arabaya sarılıp ağladığını Osman Kaynar, olay gününü ise şöyle anlattı:

"11 Eylül'ü 12 Eylül'e bağlayan gece. Ertesi gün okul açılıyordu. Samimi olduğu arkadaşlarıyla birlikte oturuyorlarmış. Okulların açılacağı gece sağlık memuru da yanlarına geliyor. Kapıyı çalıyor. Kapıyı açıyorlar. Arkasından 5- 6 kişi beraber gelmiş. Sağlık memuru hemen kenara çekiliyor. Oğlumu ve arkadaşları evin önündeki boşluğa çıkarıyorlar. Metin ve diğer 5 öğretmeni duvarın dibine dizerek ateş etmişler. Hepsini şehit etmişler."

'24 YIL GEÇTİ, HALEN GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ'

Oğlunu şehit eden teröristin fotoğrafını gördüğünü de belirten Osman Kaynar, "Oğlum artık geriye gelmeyecek. O terörist 24 yıl sonra yakalanmış ve öldürülmüş. Ölüm artık bana acı geliyor. Allah onların belalarını versin diyorum. Allah onları daha da beter etsin diyorum. Biraz içimiz rahatladı, o da cezasını çekti. Ama ateş düştüğü yeri yakıyor. 24 sene geçti ama ne kadar zaman geçerse geçsin devamlı Metin'in geleceğini düşünüyoruz. Mukadderat diyelim. Teröristin öldürülmesi acımızı biraz olsun rahatlattı" diye konuştu.

'ACIMIZ HİÇ DİNMEDİ'

Anne Kıymet Kaynar ise acısının hiç dinmediğini söyledi. "Metin'imizle her zaman her zaman gurur duyuyorum" diyen Kıymet Kaynar, "O belasını buldu. Artık Metin'im rahat uyuyacak" dedi.Osman ve Kıymet Kaynar, teröristin öldürüldüğünü öğrendikten sonra çocuklarının mezarını ziyaret ederek dua etti.

Görüntü Dökümü

------------------

Anne Kıymet ve baba Osman Kaynar

Röp: Osman Kaynar

Röp: Kıymet Kaynar

Metin Kaynar'ın fotoğrafı

Fotoğrafa sarılmaları

Anne ve babanın mezarı ziyaret etmeleri

Haber- Kamera: Adem DURMAZ/KORKUTELİ(Antalya),

=======================================================

3)BANDIRMA LİMAN BAŞKANI AY, ESKİŞEHİR'DE TOPRAĞA VERİLDİ

BALIKESİR'in Bandırma ilçesinde evinde ölü bulunan Liman Başkanı Bahadır Ay (52) memleketi Eskişehir'de gözyaşları içinde toprağa verildi. Cenazesi yakınları tarafından Bandırma'dan Eskişehir'e getirilen Bahadır Ay için öğleyin Vişnelik Mahallesi Atatürk Bulvarı'ndaki Mahmut Sami Ramazanoğlu Camii'nde tören düzenlendi. Cenaze törenine Bahadır Ay'ın annesi Hasibe Ay, eşi Nazan Ay, kızı Öykü Ay, kız kardeşi Bahar Bayraç, yakınları, çalışma arkadaşları ile çok sayıda kişi katıldı.

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Bahadır Ay, götürüldüğü Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Cenaze töreninin yapıldığı caminin

-Tabutun önünde bekleyen yakınlarının,

-Cenaze namazından,

-Tabutun omuzlrda taşınarak cenaza aracına götürülmesi,

-Ölen Bahadır Ay'ın fotoğrafı bulunuyor.)

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-ESKİŞEHİR/DHA

=======================================================

4)ŞIRNAK GAZİSİ EVLENDİ

HATAY'ın İskenderun ilçesinde Şırnak gazisi Abdulsamet Delioğlu, gönlünü kaptırdığı Fazilet Satu ile dünyaevine girdi.

2015 yılında Şırnak Silopi de görevliyken operasyon sırasında meydana gelen patlamada yaralanan Gazi Abdulselam Delioğlu, sağ kolunu kaybetti.  Delioğlu, tedavisinin ardından evlilik planı yaptığı Fazilet Satu ile evlendi. İskenderun Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleştirilen törende çiftin nikahını Belediye Başkanı Seyfi Dingil kıydı. Nikah sonrası Silopi Gazisi Delioğlu,

öOperasyon sırasında yaraladım ve kolumu kaybettim. Bu ülkeye canımız feda olsun bundan sonra hayatımı eşimle birlikte yaşayacağım dedi. Nikah sonrası Belediye Başkanı Seyfi Dingil genç çifte kahve fincanı hediye etti.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Nikah masasındaki gazi ve eşi

Belediye Başkanı Seyfi Dingil'in nikah kıyması

Çiftlere hediyelerini vermesi

Damat ve gelin ile röp.

SÜRE: 03'02"   BOYUT: 132 MB

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),

====================================================

5)UYUŞTURUCU SATICILARININ SİLAHLI KAVGASI: SOKAKTAKİ ÇOCUK VE 3 KİŞİ YARALANDI

ŞANLIURFA'da uyuşturucu satışı yaptıkları iddia edilen iki grup arasında çıkan silahlı kavgada, biri sokakta oynayan çocuk, 4 kişi yaralandı.

Olay, öğle saatlerinde Şığ Maksut Mahallesi'nde meydana geldi. Uyuşturucu satışı yaptığı öne sürülen iki grup arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede büyüyerek, tekme, tokat ve pompalı tüfeğin kullanıldığı kavgaya dönüştü. Kavgada peş peşe açılan tüfekten çıkan saçmalarla Bekir Y., İhsan Y. ve Ali K. ile sokakta oynayan Mehmet Emek (8) yaralandı.

Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulansla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi oluğu belirtildi.

Olay yerinde güvenlik önlemi alan polis, kavgaya karışan şüphelilerin yakalaması için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Polis ekiplerinin gelmesi

Polis ekiplerinin çevrede önlem alması

Sağlık ekiplerinin ambulansta yaralıya müdahale etmesi

Polis vatandaşlardan bilgi alması

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 382 MB

====================================================

6)POLİSLER KURBAN SATICILARINA SAHTE PARA UYARISI

SAMSUN İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kurban pazarlarındaki satıcılara telefon dolandırıcılığı ve sahte paraya karşı uygulamalı olarak uyardı.Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri ile birlikte İlkadım Belediyesi Zabıta ekipleri İlkadım ilçesi Çatalarmut Mahallesi'ndeki hayvan pazarında vatandaşları ve kurban satıcılarını sahte para, telefon dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyararak, broşür dağıttı. Kurbanlık satıcıları sahte paranın nasıl anlaşılacağı konusunda bilgilendirildi. Banknotlar üzerinde bulunan güvenlik özellikleri, bu özelliklerin kısaca açıklaması, sahte para ile orijinal para arasındaki farklar, gerçek para üzerinden kurban satışı yapanlara anlatıldı. Ayrıca yapılan uygulama esnasında kurban pazar yerlerindeki kurban satışı yapan vatandaşlara da dolandırıcılık olayları ile ilgili hazırlanan broşürlerden verildi.

Görüntü Dökümü-HD

----------------------------

-Polislerin hayvan pazarında gezmesi

-Polislerin satıcıları ve vatandaşları uyarması

-Hayvanlardan detay

-Kurban satıcısı ile röportaj

(SÜRE: 02.11 Dk) (BOYUT: 246 MB)

Haber-Kamera: Gökhan İÇKİLLİ/SAMSUN,

=======================================================

7)ÇELİK YELEKLE ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

DÜZCE'de, borç verdiği kişiyi otomobil içinde tüfekle vurarak öldüren Mustafa Ünal çelik yelek giydirilerek adliyeye sevk edildi.

Dün, Düzce'nin Esentepe Köyü yolunda meydana gelen olayda borç verdiği Mithat Yılmaz'ı otomobil içerisinde tüfekle vurarak öldüren Mustafa Ünal, jandarma ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Mustafa Ünal jandarmadaki sorgusunda Mithat Yılmaz'ı borcunu ödememesi nedeniyle öldürdüğünü itiraf etti. Mustafa Ünal jandarmadaki işlemlerin ardından bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi. Önlem alan jandarma ekipleri Mustafa Ünal'a çelik yelek giydirdi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Adliyeye sevk edilirken görüntüsü

HABER-KAMERA: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE

=====================================================

8)YARIŞLI GÖLÜ'NDE 141 KUŞ TÜRÜ TESPİT EDİLDİ

TARIM ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 6'ncı Bölge Müdürlüğü ekipleri, Burdur Yarışlı Gölü'nde 141 kuş türü tespit edildiğini açıkladı. Ekipler, göldeki flamingoları ise drone ile görüntüledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 6'ncı Bölge Müdürlüğü Burdur Şube Müdürlüğü ekipleri, Yarışlı Gölü'ndeki kuş türlerini tespit etmek için çalışma yaptı. Gölde 141 kuş türü belirleyen ekipler, flamingoları ise drone ile görüntüledi. Yarışlı Gölü'nü sığlığı, suyunun alkali ve tuzlu olması, besin kaynağının bol olması nedeniyle tercih eden flamingolar, görsel şölen oluşturdu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürü Rıza Kamil, "Yarışlı Gölü, zengin biyolojik çeşitliliğe sahip Göller Yöresi'nin nadide göllerinden biri. Yarışlı Gölü'nde yaklaşık 2 bin 500 civarında flamingo kuş gözlemcilerini, fotoğrafçılarını, kısacası tüm tabiat severleri bekliyor. Gölde flamingoların yanı sıra ördekler (yeşilbaş, angıt, kılkuyruk, Macar ördeği, elmabaş patka vb.) kıyı kuşlarından uzunbacak, kılıçgaga, dövüşkenkuş, kumkuşları, çulluklar, yırtıcılar saz delicesi, bozkır delicesi, gökçe delice gibi 141 kuş türü yaşıyor" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Flamingolardan drone görüntüsü

Haber: Mesut MADAN/BURDUR, -

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement