Dha Yurt Bülteni-15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-15

Çerkezköy'de örgüte eleman temin eden PKK'lı tutuklandı TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy İlçesi'nde temin ettiği elemanları terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna gönderdiği belirlenen V.B., jandarmanın düzenlediği operasyonla yakalandı.

01.08.2017 19:33

Çerkezköy'de örgüte eleman temin eden PKK'lı tutuklandı

TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy İlçesi'nde temin ettiği elemanları terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna gönderdiği belirlenen V.B., jandarmanın düzenlediği operasyonla yakalandı. Adliyeye sevk edilen V.B., tutuklandı.

Tekirdağ Jandarma Komutanlığı ekipleri, Çerkezköy İlçesi'nin Kızılpınar Mahallesi'nde yaşayan V.B.'nin terör örgütü PKK'ya yakın teşkilatlarla bağlantı içinde bulunduğunu belirleyip, uzun süre takibe aldı. Jandarma takibi sırasında V.B.'nin temin ettiği elemanları terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna gönderdiği tespit edildi. Cumhuriyet savcılığından alınan kararla V.B.'nin evine operasyon düzenleyen jandarma V.B.'yi yakaladı. Evinde yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman ve dijital veriler ele geçirilen V.B., jandarmadaki soruşturmasının ardından sevk edildiği Çerkezköy Sulh Ceza Mahkemesi'nde, 'Terör örgütü PKK üyesi olmak' gerekçesiyle tutuklandı.

Haber: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,

=============================================

Büyükerşen'e saldıranlar adliyede (4)

KAFE İŞLETMECİSİ: BİZ ENGEL OLDUK

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e saldırıda bulundukları iddiasıyla yeğeni Yunus Mehmetoğlu ve Yunus Emre Aksoy ile birlikte tutuklanan kafe işletmecisi emekli polis memuru Mahfuz Banlı, suçlamaları kabul etmedi. Banlı, Büyükerşen'e saldırı sırasında kendisinin araya girdiği öne sürerek, "Yılmaz Büyükerşen işlettiğimiz kafeteryanın önüne geldi. Dondurma tezgahının başındaki elamanıma bir şeyler söylüyordu. Ben de yanına gittim. 'Hocam buyur bir çayımızı için' dedim. Kendisi çay teklifimizi kabul etmedi. Bu sırada elemanlarımdan birisi Yılmaz Büyükerşen'e tokat atmaya çalıştı. Araya biz girip engel olduk. Olay sırasında silah çekildiğini görmedim" dedi.

İŞTİRAK HALİNDE DARP

Mahfuz Banlı, Yunus Mehmetoğlu ve Yunus Emre Aksoy'un çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece 'İştirak halinde kamu görevlisini darp etmek' ve 'Silahla tehdit' suçlarından tutuklandıkları belirtildi.

Haber:  Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR,

============================================

Ağrı'da kuduz köpeğin ısırdığı köylü öldü

AĞRI'nın Ballıbostan Köyü'nden 2 çocuk babası Ahmet Yıldız, kuduz köpeğin ısırması sonucu hayatını kaybetti.

Olay, merkeze 18 kilometre uzaklıkta bulunan Ballıbostan Köyü'nde 3 Temmuz günü saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Çiftçi 44 yaşındaki Ahmet Yıldız, evinden dışarı çıktıktan sonra kuduz köpeğin saldırısına uğradı ve yüzü parçalandı. Ahmet Yıldız, yakınları tarafından Ağrı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, yapılan tedavinin ardından köyüne gitti. Köyde 25 Temmuz günü rahatsızlanan Ahmet Yıldız, bu kez Erzurum'a nakledildi ve Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kuduz tedavisi gören Yıldız, 30 Temmuz günü öldü. Otopsi yapılmasının ardından Yıldız'ın cenazesi dün köy mezarlığında toprağa verildi. Ahmet Yıldız'ın ölümüne neden olan köpeğin aynı gece 14 yaşındaki Muhammet Polat'ı da ısırdığı ve tedavi gördüğü belirtildi. Ölen Ahmet Yıldız'ın kardeşi Yusuf Yıldız olayda ihmal olduğunu ileri sürdü. Yusuf Yıldız, "Ağabeyimi köy merkeze yakın olduğu için biz hastaneye yetiştirdik. Hastanede 1 iğne vurulmuş, 1-2 saat içerisinde ameliyata alınıyor ve dikiş atılıyor. Bize söylenen yaraya dikiş atılmaması gerekiyor ve temizlenmesi gerekiyormuş. Ancak ağabeyimin bize söylediğide aşıların yapılmadığıydı. En son 25 Temmuz'da rahatsızlanıyor. Erzurum'da yapılan son tetkiklerde artık abimin son zamanlarıydı. Bizlere de Erzurum'da aşı yapıldı. Bizlerin canı yandı başkalarının yanmasın artık."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-------------------------------------

-Yusuf Yıldız'ın açıklaması

-Taziye evi

-Köpeğin saldırdığı yer

-Taziye evi dışından görüntü

-Ölen Ahmet Yıldız'ın fotoğrafı

Haber- Kamera: Oğuzhan HANÇER/ AĞRI,

============================================

Kahramanmaraş'ta, gazeteci baba-oğulun aracına ateş açıldı

KAHRAMANMARAŞ'ta, yerel yayın yapan internet sitesinin genel yayın yönetmeni Mustafa Karaaslan ile aynı zamanda sitenin yazı işleri müdürü olan oğlu Serkan Karaaslan'ın bulunduğu araca kimliği belirsiz kişilerce ateş açıldı.

Olay, sabah saatlerinde Büğlek Mahallesi'nde meydana geldi. Mustafa Karaaslan yanında oğlu Serkan ile birlikte 46 PH 188 plakalı hafif ticari aracıyla kent merkezine giderken taşlarla kapatılan yolda durdu. Karaaslan'ın aracı durdurmasının ardından tabancayla peş peşe ateş açıldı. Mustafa Karaaslan ile yanında bulunan oğlu Serkan Karaaslan saldırıyı yara almadan atlattı.

İhbar üzerine gelen jandarma yaptığı incelemede araca 1 kurşun isabet ettiğini saptarken, olay yerinde ise 5 boş kovan bulundu.

Saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin yakalanması için jandarma çalışma başlatırken, Mustafa Karaaslan, saldırının kendilerini sindirme amaçlı olduğunu söyledi. Karaaslan, "Birilerinin veya belli bir grubun bizlere bu şekilde saldırı düzenlemesi, haberlerimizi veya köşe yazılarımızı kaldırmamıza neden olamaz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

Gazetecilerin ateş açılan aracı

Araçtaki kurşun izi

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ömer KOÇ - Kamera: KAHRAMANMARAŞ,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 22 MB

============================================

Askere giderken en büyük acıyı yaşadı

BOLU'da, askerliğini yapmak üzere birliğine giden 26 yaşındaki Kazım Kılıç ve ailesinin içinde bulunduğu otomobil, öndeki araca çarpıp şarampole yuvarlandı. Kazım Kılıç, 2 yaşındaki oğlu ile yara almadan kurtulurken dedesi öldü, annesi, babası, eşi ve diğer araçtaki bir kişi yaralandı. Kazım Kılıç, kaza yerinde görevli polis ve askerlere sarılarak gözyaşı döktü.

Kaza, saat 17.30 sıralarında TEM Otoyolu'nun Bolu Çaydurt mevkiinde meydana geldi. İstanbul'da oturan Kazım Kılıç, kısa dönem er olarak vatani görevini yapmak üzere Ankara Mamak'taki birliğine teslim olmak üzere ailesiyle birlikte yola çıktı. Kazım Kılıç'ın babası 47 yaşındaki Mehmet Kılıç'ın kullandığı 34 ABM 714 plakalı otomobil, sağ arka lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıktı. Önde giden 35 yaşındaki Yavuz Çimen yönetimindeki 34 VH 609 plakalı otomobile çarpan otomobil, daha sonra şarampole yuvarlandı.

DEDESİ ÖLDÜ, ANNESİ, BABASI, EŞİ YARALANDI

Kazım Kılıç, oğlu Mehmet Kerem ve diğer aracın sürücüsü yara almadan kurtuldu. Kazım Kılıç'ın ön koltukta oturan dedesi 68 yaşındaki Süleyman Şahin ölürken, babası sürücü Mehmet, annesi 45 yaşındaki Zübeyde, eşi 24 yaşındaki Hümeyra ve diğer araçta bulunan Yusuf Demirel ise yaralandı.

POLİS VE ASKERLERE SARILIP AĞLADI

Kazım Kılıç, kaza yerinde oğlunu kucağına alıp, sağlık görevlilerinin ilk müdahalelerini yaptığı eşi, annesi ve babasını teselli etmeye çalıştı. Kazım Kılıç, eşi, annesi, babası ve diğer yaralının ambulansla İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'ne kaldırılması ardından dedesine bakmak için aracın yanına gitti. Ön koltukta dedesinin cesedini gören Kazım Kılıç, gözyaşlarına boğuldu. Kazım Kılıç, kendisini aracın yanından uzaklaştırıp teselli etmeye çalışan görevli polis ve jandarmalara sarılarak ağladı. Kazım Kılıç, basın mensuplarına da sarılıp, "Ben anneanneme nasıl söyleyeceğim? Ben askere gidiyordum, şimdi ne yapacağım" diyerek ağladı. Süleyman Şahin'in cesedi, olay yerinde yapılan incelemeden sonra aynı hastanenin morguna kaldırılırken kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Kaza yapan araçların görüntüleri

-Yaralıların görüntüsü

-Kazım Kılıç'ın ailesini teselli etmesi

-Yaralıların ambulansla hastaneye götürülmesi

-Kazım Kılıç'ın araçtaki dedesine bakması

-Polise sarılıp ağlaması

-Detaylar

Süre: 03.09 Boyut: 106 MB

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

=============================================

Sınır kapısında otomobilin bagajından kadın çıktı

ARTVİN'in Hopa ilçesi Sarp Sınır Kapısı'nda, bir otomobilin bagajına saklanarak Türkiye'ye girmeye çalışan Kırgızistan uyruklu 28 yaşındaki A.M. yakalandı.

Türkiye'ye giriş yapmak için dün akşam saatlerinde Sarp Gümrük Kapısı'na gelen Gürcistan uyruklu M.M. idaresindeki OV 811OV plakalı otomobilden şüphelenen Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri araçta arama yaptı. Aramada ekipler otomobilin bagaj kısmına zulalanmış özel bölmede gizlenmiş halde bir kadına rastladı. Özel bölmeden çıkartılan ve vize ihlali bulunduğu tespit edilen Kırgızistan uyruklu A. M. sorgulamanın ardından sınır dışı edileceği bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Olaya ilişkin görüntü

HABER: Adem GÜNGÖR/ARTVİN,

============================================

Arabasına el konulmak istenen kokoreççi intihar girişiminde bulundu

MUĞLA'nın Bodrum ilçesi otogarındaki seyyar kokoreç tezgahına zabıta tarafından el konulmak istenen 52 yaşındaki Y.B. (Yusuf Balcı), karnına dayadığı bıçakla intihar girişiminde bulundu. Polis, zabıta ve çevredekilere zor anlar yaşatan Y.B., güçlükle ikna edilip, elindeki bıçak alındı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, bugün saat 17.00 sıralarında, Bodrum Otogarı'nda kokoreç satışı yapan evli ve bir çocuk babası Y.B.'nin seyyar arabasına el koymak istedi. Ancak, elindeki bıçağı karnına dayayan Y.B., "Ekmeğimle oynarsanız, aç kalıp öleceğime böyle ölürüm daha iyi" diyerek, bağırmaya başladı. Yanına kimseyi yaklaştırmayan Y.B., polis ve zabıta ekiplerine zor anlar yaşattı. 30 yıldır otogarda kokoreç satarak geçimini sağladığını belirten Y.B., "Hasta olduğum için ağır işlerde çalışamıyorum. Tezgahımı kaldırmasınlar. Yarın (çarşamba) Muğla'ya gidip, gerekli izin işlemlerini halledeceğim" dedi. 20 dakika boyunca polis ve zabıta ekiplerine direnen Y.B., daha sonra çevredeki vatandaşlarında devreye girmesiyle ikna oldu. Elindeki bıçak alınan Y.B., daha sonra ifadesine başvurulmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Y.B.'nin seyyar arabasının tezgahı kapatılırken, götürülmeyip, bulunduğu yerde bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

-Otogarın ortasında intihar girişimirnde bulunan Y.B.'nin görüntüsü

-Polis ve zabıta ekiplerinden görüntü

-İntihar girişiminde bulunan Y.B. ile röp.

-İkna çabalarından görüntü

Haber: Yaşar ANTER - Kamera: Nilüfer DEMİR/ BODRUM (Muğla),

===============================================

Yangın evi kül etti

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ndeki bir evde çıkan yangın, büyük çaplı hasara yol açtı.

Bitez Mahallesi Bergamut Caddesi üzerinde yaşayan Celal Eski'ye ait tek katlı evde bugün yangın çıktı. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine, yangın yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Evdeki televizyon tüpünün patlaması sonucu çıktığı tahmin edilen yangın, bir saatlik çalışmayla söndürdü. Evde büyük çaplı hasar oluştu. Yangının kesin çıkış nedeni araştırılırken, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Yanan evden görüntü

Haber -Kamera: Hülya ELTEŞ/ BODRUM (Muğla),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement