Dha Yurt Bülteni - 19 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 19

Alanya'ya şehit ateşi düştü (ek)ŞEHİDİN CENAZESİ ANTALYA'YA GETİRİLDİHakkari'nin Yüksekova ilçesi Irak sınırındaki Batıntepe üs bölgesine, PKK'lı teröristlerce sızma girişiminde bulunulması sonucu çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Zekeriya Zencirli'nin naaşı askeri...

15.05.2019 00:59

Alanya'ya şehit ateşi düştü (ek)

ŞEHİDİN CENAZESİ ANTALYA'YA GETİRİLDİ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Irak sınırındaki Batıntepe üs bölgesine, PKK'lı teröristlerce sızma girişiminde bulunulması sonucu çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Zekeriya Zencirli'nin naaşı askeri uçakla Gazipaşa-Alanya Havalimanı'na getirildi. Şehidin cenazesini karşılamak için annesi Leyla Çelik, kardeşleri Kamuran, Armağan, Yusuf ve Mustafa Zencirli ile yakınları havalimanına geldi.

Gazipaşa Kaymakamı Ali Sakar, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Haşim Çakmaklı, İlçe Emniyet Müdürü Tayfun Ilgaz, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Kaya, Havalimanı Emniyet Müdürü Kamil Cıngıl, TAV Havalimanı İşletme Koordinatörü Cengiz Aşıklı, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda kişi de şehidin cenazesini karşılamak için havalimanında hazır bulundu.

'ŞEHİT OLURSAM KARDEŞLERİM GİYER'

Askeri görevliler ve sağlık ekiplerinin eşlik ettiği anne Leyla Çelik, güçlükle ayakta durabildi. Askeri yetkililerin teselli etmeye çalıştığı anne Leyla Çelik, "Ciğerim yandı. Ben bunları nasıl büyüttüm. Oy kuzumö diye gözyaşı döktü. Oğlunun bir süre önce izne geldiğinde kendisine elbiselerini yıkayıp yıkamadığını sorduğunu anlatan Leyla Çelik, "Şehit olursam kardeşlerim giyerö diyerek, gardıroptaki elbiselerin durmasını istediğini söyledi. Oğlunun izni bitmeden önce Ankara'ya gittiğini, daha sonra geri geldiğini belirten Leyla Çelik, "İçlerim yanıyorö diye ağıtlar yaktı. Bu sırada kendisini teselli etmeye çalışan askeri yetkili, annenin gözyaşlarını sildi. Daha sonra diğer çocuklarının teselli etmeye çalıştığı Leyla Çelik, onlara sarılarak ağladı. Cenaze töreni boyunca şehidin kardeşlerinden biri çerçeveli fotoğrafını elinden düşürmedi.

'O BENİM KARDEŞİMDİ, DAĞ GİBİYDİ'

Şehit Piyade Uzman Çavuş Zekeriya Zencirli'nin naaşını taşıyan askeri uçak saat 21.10'da havalimanına iniş yaptı. Aynı uçakla şehidin Kırşehir'in Kaman ilçesinde oturan babası Hamza Zencirli de geldi. Şehidin cenazesini karşılamak için gelen protokol üyeleri baba Hamza Zencirli'ye taziyede bulundu. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu askerlerin omzunda uçaktan indirilerek, cenaze aracına konuldu. Bu sırada erkek kardeşlerinden biri "O benim kardeşimdi, dağ gibiydiö diye şehidin cenazenin konulduğu araca bindi.

CENAZE TÖRENİ YARIN

Şehidin cenazesini taşıyan araç daha sonra Alanya ilçesine doğru yola çıktı. Şehit Piyade Uzman Çavuş Zekeriya Zencirli'nin cenazesi yarın öğle vakti Asri Mezarlık Camii'nde kılınacak namazın ardından Alanya Garnizon Şehitliği'nde toprağa verilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Askeri uçağın havalimanına inişi

Cenazenin uçaktan indirilmesi

Askerlerin omzunda cenaze aracına götürülmesi

Annenin konuşmalarından detay

Annenin ağıtları

Kardeşinin cenaze aracına binmesi

Cenaze aracının havalimanından ayrılması

Haber-Kamera: Yücel BULUT/ GAZİPAŞA(Antalya),

========================

Bisikletiyle istinat duvarından düşen öğretmen, hayatını kaybetti

TOKAT'ta bisikletiyle gezintiye çıkan ilkokul öğretmeni Serkan Gökçe (37), 7 metre yükseklikteki istnat duvarından aşağı düşerek yaşamını yitirdi.

Olay, saat 19.00 sıralarında Kaşıkçıbağları Mahallesi'nde meydana geldi. Merkeze bağlı Kocacık Köyü İlkokulunda sınıf öğretmenliği yapan evli ve 1 çocuk babası Serkan Gökçe bisikletiyle gezintiye çıktı. Hızlı şekilde ilerlediği ileri sürülen Gökçe, bisikletinin hakimiyeti kaybederek kaldırıma çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan Gökçe, bisikletiyle birlikte kaldırımın yanında bulunan 7 metre yükseklikteki istinat duvarından aşağı düştü. Gökçe'nin düştüğünü görenler durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Tokat Devlet Hastanesine kaldırılan Serkan Gökçe burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Hastaneden görüntüler

-Düştüğü yer

-Öğretmenin fotosu

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ - Halil İbrahim YEL/ TOKAT,

======================================

2 katlı ahşap ev yangında kullanılamaz hale geldi

BOLU'da 2 katlı ahşap evde çıkan yangın, dar olan köy yolu nedeniyle güçlükle söndürüldü.

Yangın, saat 21.30 sıralarında Doğanlar Köyü Demirci Mahallesi'nde meydana geldi. İbrahim Gendigelenoğlu'na ait 2 katlı ahşap evde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını fark eden İbrahim Gendigelenoğlu ve eşi dışarıya çıkarak durumu itfaiyeye haber verdi. İtfaiye ekipleri dar köy yolları nedeniyle yangının olduğu eve ulaşmakta güçlük çekti. Eve ulaşan itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, köylüler de çalışmalara destek verdi. Yangın, yaklaşık 1 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Yangından görüntüler

-Alevler

-İtfaiyenin müdahalesi

-Yaşanan panik

-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/ BOLU,

==================================

ATV ile 40 metrelik uçuruma yuvarlandılar: 1 ölü, 1 yaralı

BURSA'nın Kestel ilçesinde, iftar için geldikleri mesire alanında, gezmeye çıktıkları ATV'nin 40 metrelik uçuruma devrilmesi sonucu Görkem Sarıkaya (25) hayatını kaybetti, sürücü Mustafa Parmak (23), ağır yaralandı.

Olay, Bursa'nın Kestel ilçesi Şevketiye Mahallesi Alaçam Yolu'nda meydana geldi. İddiaya göre, 7 kişilik arkadaş grubu, iftar yapmak üzere Şevketiye Mesire alanına geldi. Burada iftarlarını yapan gençler, daha sonra ATV ile gezintiye çıktı. Mustafa Parmak yönetimindeki ATV, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesiyle 40 metrelik uçurumdan yuvarlandı. Olayı gören diğer gençler, durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. Kısa sürede bölgeye gelen AFAD, UMKE, Nilüfer Arama Kurtarma, AKUT ve İtfaiye ekipleri, kurdukları halatlı sistemle uçuruma indi. ATV'de bulunan Görkem Sarıkaya, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, ağır yaralanan sürücü Mustafa Parmak ise Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Sarıkaya'nın cansız bedeni, Bursa Cumhuriyet Savcısı'nın yaptığı incelemenin ardından Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na götürüldü.

Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Ekiplerden görüntüler

-Olay yerinden detaylar

-Cesetten görüntüler

Haber-Kamera: Berktuğ ÖNCÜ - Mehmet İNAN - Serkan AKKUŞ/ BURSA,

===============================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 19 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement