DHA YURT BÜLTENİ-2 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ-2

1)ÇETE LİDERİNİN PİTBULL CİNSİ KÖPEKLERLE KORUDUĞU VİLLAYA POLİS BASKINI ADANA merkezli iki ilde tefecilik ve dolandırıcılık çetesine yönelik polis tarafından düzenlenen operasyonda, 4'ü kadın 15 kişi gözaltına alındı.

31.07.2019 09:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ÇETE LİDERİNİN PİTBULL CİNSİ KÖPEKLERLE KORUDUĞU VİLLAYA POLİS BASKINI


ADANA merkezli iki ilde tefecilik ve dolandırıcılık çetesine yönelik polis tarafından düzenlenen operasyonda, 4'ü kadın 15 kişi gözaltına alındı. Çetenin liderlerinden olduğu öne sürülen Aydoğan Ş. ve birlikte yaşadığı Yaprak A.'nın oturduğu 3 katlı lüks villanın pitbull cinsi köpeklerle korunduğu görüldü. Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, tefecilik, nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilikle 71 mağdurdan 7 milyon 680 bin liralık vurgun yaptığı tespit edilen çeteyi, teknik ve fiziki takip sonucu deşifre etti. Adana Cumhuriyet Savcılığı'nın çetenin liderleri olduğu ileri sürülen Aydoğan Ş. ve Mustafa Y.'nin de aralarında bulunduğu 15 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartması üzerine, şüphelilerin yakalanması için sabahın ilk saatlerinde Adana ve İstanbul'da operasyon düzenlendi.
EVİN DÖRT YANINDA PİTBULL
Aydoğan Ş.'nin merkez Çukurova ilçesi Karahan Mahallesi'ndeki üç katlı villasına baskına giden ekipler, avlu duvarının dört köşesine bağlanan pitbull cinsi köpeklerle karşılaştı. Hayvanların saldırması ihtimaline karşı Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri, evin dışında ve içindeki 5 pitbull cinsi köpeği, özel aletlerle yakalayarak kafese kaldırdı. 5 köpek, hayvan barınağına götürüldü.
Evde yapılan aramada hakkında yakalama kararı bulunan Aydoğan Ş. ve birlikte yaşadığı Yaprak A., gözaltına alındı.
Operasyonda çete liderleri olduğu öne sürülen Aydoğan Ş. ve Mustafa Y.'nin aralarında bulunduğu 4'ü kadın 15 kişi gözaltına alınıp, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü
----------------------------
Eve baskın yapılması
Polislerin önlem alması
Pitbullardan genel detaylar
Pitbulların alınması
Polislerin eve girmesi
Şüphelilerin adli tıbba götürülmesi

SÜRE: 4' 17"        BOYUT: 475 MB
Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

=============================================================
2) EVE SES BOMBASI ATILDI

ADANA'da kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce iki katlı müstakil eve ses bombası atıldı. Pencerenin demir korkuluklarına çarpıp yere düşerek patlayan ses bombası, evde oturanlara korkulu anlar yaşattı.
Olay, saat 02.00 sıralarında merkez Seyhan ilçesi Ova Mahallesi 44091 Sokak'ta meydana geldi. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, evin bahçesine ses bombasını atıp, kaçtı. Büyük bir gürültüyle patlayan ses bombası, uyuyan ev sakinlerinde paniğe neden oldu. Korkuyla dışarıya çıkan ev sakinleri, durumu polise bildirdi. Gelen polisin yaptığı incelemede, ses bombasının, pencerenin demir korkuluklarına çarparak bahçede patladığı tespit edildi.
Polis, şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü
------------------------
Olay yerinden görüntü
Olay yeri inceleme polisinden görüntü
Evin dış görüntüsü ve ev sakinlerinden görüntü
Olay yeri inceleme polislerinin çalışması
Uzun namlulu silahla güvenlik önlemi alan polis
Genel ve detay görüntüler

Süre: 01'21" Boyut: 152 MB

Haber - Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

============================================================

3)FOTOKAPANA TAKILAN YABAN HAYAT

ERZURUM'un Olur ilçesindeki Ormanağzı Mahallesi ormanlarına yerleştirilen 12 fotokapan adeta belgesellik görüntüler kaydetti. Sarıçam ormanlarındaki ağaçlara ve araziye yerleştirilen fotokapanlar, vaşak, ayı, kurt, domuz, tavşan, porsuk, gelincik gibi hayvanları görüntüledi.  Doğu Anadolu Ormancılık Araştırma Enstitü Müdürlüğü Olur İlçesine bağlı Ormanağzı Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yaşayan yaban hayatını takip edebilmek için yaklaşık 3 ay önce fotokapan çalışması başlattı. Mahalleye ait sarıçam ağaçlarıyla dolu ormanlık alanda 12 ayrı noktaya konulan fotokapanlar, yaban hayatı görüntüledi. Adeta doğal hayvanat bahçesi konumunda olan ormanlık alanda vaşak, ayı, kurt, domuz, tavşan, porsuk, gelincik gibi hayvanların görüntüleri fotokapan kameralarına yakalandı.
Doğu Anadolu Ormancılık Araştırma Müdürlüğü Enstitü Müdür Yardımcısı. Mehmet Akif Okutucu, Orman Genel Müdürlüğü'nün ar-ge birimi olarak çalışmayı gerçekleştirdiklerini söyledi. Ormanağzı mahallesinde yaban hayatı izleme çalışmalarının devam ettiğini belirten Okutucuy, "Bu çalışmayla yörede bir çok memeli hayvan türü fotokapanla  tespit edilmiş olup bölgenin yaban hayatı bakımından oldukça zengin olduğu görülmüştür" dedi.
Orman Koruma, Yaban Hayatı ve Korunan Alanlar Araştırmalar Başmühendisi Yaşar Ayhan, "Ormanağzı Mahallesi sarıçam ormanlarında 12 fotokapan ile  üç ay boyunca yaptığımız çalışmalar sonucu  vaşak, ayı, kurt, domuz, tavşan, porsuk, gelincik gibi türlerin görüntülerini elde ettik. Fotokapanla tespit ettiğimiz bu türlerden özellikle vaşak nesli tehlike altında olan türlerden olup koruma altındadır. Yöre, yaban hayatı bakımından oldukça zengin olup habitatlarının korunması için yöre halkının bilinçlendirme çalışmaları devam etmektedir" diye konuştu.

Görüntü Dökümü
----------------------------
- Vaşak görüntüsü
-Porsuk görüntüsü
-Gelincik
-Domuzlar
-Sincap
-Kurt
-Tavşan
-Ayı
-Kirpi
-Ormanlardan detay
-Mühendislerden röp

(Murat AYDIN/ OLUR (ERZURUM),
(Süre: 6 dk 27 sn, Boyut: 705 MB)

===============================================

4)İŞARET DİLİYLE KURAN ÖĞRENİYORLAR

SİVAS'ta işitme engelli öğrencilere yönelik açılan kursta 16 öğrenci işaret diliyle Kuran-ı Kerim ve temel dini bilgileri öğreniyor.
Sivas Belediyesi ve Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi (CENGEL) tarafından işitme engelli öğrenciler için Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar ve Kültür Merkezi'nde Kuran-ı Kerim kursu açıldı. Kursa yaşları 7-12 arasında değişen 16 işitme engelli öğrenci katıldı. Öğrenciler hafta içi günde üç saat öğretmenlerinin yardımıyla işaret diliyle Kuran-ı Kerim ve dini bilgiler öğreniyor. Kursa katılan öğrencilere çeşitli ikramlarda da bulunuluyor.
Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi Koordinatörü ve Rektör Başdanışmanı Prof.Dr.Recep Toparlı, Sivas Belediyesi ve diğer kamu kurumlarının desteğiyle işitme engellilere yönelik kurs açtıklarını belirterek, "Bu gençlerin yaz aylarında Kur'an-ı Kerim öğrenmeleri için bir proje dahilinde kurs düzenledik. Hocamız milli eğitimden, üniversitemiz her sabah öğrencilerimizi evinden alıp ve tekrar evlerine bırakıyor. Belediyemiz yer tahsis etti ve bu gençlere çeşitli ikramlarda bulunuyor. Bu gençlerle ilgilenmek gerekiyor. Bu gençleri topluma kazandırmak gerekiyor. Bu gençler konuşamıyorlar ve duyamıyorlar. Bunların tek anlaşma vasıtaları işaret dili. Kuran-ı Kerim-i işaret diliyle öğreniyorlar. Bir insanın bu şekilde öğrenmesi çok vakit alıyor. Çünkü her harfi ayrı bir işaret ile gösteriyorlar ama bu gençler yılmıyor, çalışıyor. İşaret diliyle Kuran-ı Kerim'i okuyorlar" dedi.

Görüntü Dökümü:
-Kurstan görüntüler
-Öğrencilerin görüntüsü
-İşaret diliyle eğitim verilmesi
-Prof. Recep Toparlı'nın konuşmaları

Haber-Kamera:  Uğur YİĞİT/SİVAS,


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement