Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

1)GÜRCÜ PLAKALI OTOBÜS DEVRİLDİ; ÇOĞU 9-13 YAŞLARINDAKİ ÇOCUK 38 KİŞİ YARALANDIGİRESUN'un Eynesil İlçesi'nde, yolcularının büyük bölümünü 9- 13 yaşlarındaki öğrencilerin oluşturduğu Gürcistan plakalı otobüs lastiğinin patlamasıyla kontrolden çıkarak devrildi.

16.07.2017 12:17

1)GÜRCÜ PLAKALI OTOBÜS DEVRİLDİ; ÇOĞU 9-13 YAŞLARINDAKİ ÇOCUK 38 KİŞİ YARALANDI

GİRESUN'un Eynesil İlçesi'nde, yolcularının büyük bölümünü 9- 13 yaşlarındaki öğrencilerin oluşturduğu Gürcistan plakalı otobüs lastiğinin patlamasıyla kontrolden çıkarak devrildi. Kazada, çoğu çocuk 38 kişi yaralandı. Kaza, Eynesil İlçesi Karadeniz Sahil Yolu üzerinde, saat 05.00 sıralarında meydana geldi. Gürcistan'dan bir dans yarışması için Bulgaristan'a giden küçük yaştaki öğrencileri taşıyan ve sürücüsü henüz belirlenemeyen 'OT505 OT' plakalı otobüs, lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıktı. Önce bir aydınlatma direğine çarpan otobüs, ardından refüje çıkarak devrildi. Kazanın bildirilmesi üzerine sevk edilen ekipler yaralılara müdahale etti. Araçta sıkışan bir kişi ekiplerin çalışması sonucu kurtarıldı. Kazada yaralanan çoğu çocuk 38 kişi bölgedeki hastanelerde tedavi altına alındı. Çoğu hafif yaralı olan kazazedelerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Kaza yerinden görüntüler

(Haber-Kamera: DHA)

=======================================================

2)ANTALYA'DA 7'DEN 70'E 'DEMOKRASİ NÖBETİ' TUTTULAR

ANTALYA'da 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanı'nda sabaha kadar  'demokrasi nöbeti'ne 7'den 70'e yüzlerce kişi katılırken, yorgun düşenler de banklarda, çimlerde uyudu. Geçen yıl 15 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle ilan edilen 'Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri kapsamında Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda 'demokrasi nöbeti' düzenlendi. Demokrasi nöbetine Vali Münir Karaloğlu, Ak Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Kelleli, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve çok sayıda sivil toplum örgütü, siyasi parti başkan ve yöneticileri katıldı.

ŞEHİT ANNESİNİN GÖZYAŞLARI

Binlerce Antalyalı'nın akşam saatlerinde ellerinde Türk bayraklarıyla gelerek doldurduğu meydandaki nöbet sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. Demokrasi nöbetinde miting alanına kurulan dev led ekranlar aracılığıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara'daki konuşması da canlı olarak meydandaki vatandaşlara aktarıldı.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit düşen polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç'ın annesi Meltem Kılınç da duygu yüklü bir konuşma yaptı. Oğlunu şehit vermekten dolayı gururlu olduğunu ancak içinde bir özlem taşıdığını belirten Kılınç, şehitlerin ölmeyeceğini gözyaşları içinde söyledi.

YORGUN DÜŞTÜLER

Gecenin ilerleyen saatlerinde kalabalığın büyük kısmı dağılırken, kalanlar sabah namazına kadar meydanda bekledi. Yorulan bazı kişilerin banklara, çimenlere ve meydandaki mermer alana uzanıp yattığı görüldü. Çimler üzerine yatan 5 çocuk ise ilgi odağı oldu. Çocukların uyduğunu görenler cep telefonu ile fotoğraflarını çekip sosyal medyada paylaştı. Alandaki gürültüye rağmen derin uykuda olan çocukların üşümemesi için bir kişi Türk bayraklarıyla üzerlerini örttü.

Nöbet, Kaleiçi'ndeki tarihi Tekeli Mehmet Paşa Camii'nde kılınan sabah namazının ardından çorba ikramıyla sona erdi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Yerde yatan çocuklar

Demokrasi nöbeti tutanlardan detay

Protokol detayı

Şehit annesi Meltem Kılınç duygulu konuşması

Çocukların üzerine bayrak örtülmüş hali

Yerde ve bankta uyuyan vatandaşlardan detay

Detaylar

(Haber- Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

====================================================

3)SANDIKLI'DA 15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde çeşitli etkinlikler düzenlendi. İlçeye bağlı Kızılca Köyü'ndeki caminin minarelerine şehitler anısına Türk bayrakları asıldı.

Sandıklı'da 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri belediye önünde başladı. Burada, Kaymakam Köksal Şakalar, Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Çakır, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Mahmut Saylık, İl Genel Meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri, merkez ve köylerden gelen çok sayıda vatandaş toplandı. Kalabalık İstasyon Caddesi, Sandıklı Devlet Hastanesi ve Yunus Emre Bulvarı'nı geçerek yeniden belediye önünde sona eren bir yürüyüş yaptı. Yürüyüşte bazı vatandaşlar motosiklet ve araçlarıyla yer alırken, atı üzerinde yürüyüşe katılan bir vatandaş ilgi çekti. Belediye önünde kurulan dev ekranda Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın konuşmasını canlı izleyen kalabalık sabaha kadar nöbet tuttu.

CAMİ MİNARESİNE TÜRK BAYRAĞI

Sandıklı'ya bağlı Kızılca Köyü'nde ise 4 katlı ve 4 minareli caminin köye bakan iki minaresine 15 Temmuz şehitleri anısına biri 15 metrekare, diğer ikisi ise 2 metrekarelik 3 Türk bayrağı asıldı. Köy Muhtarı Ahmet Karapınar, "Bu günü unutmayıp çocuklarımıza da unutturmayacağız" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Protokol, halk ve konvoy yürüyüşü

Belediye meydanındaki etkinlik

42.5 MB/// 01.20ö

HABER- KAMERA: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI,

Görüntü Dökümü

-------------------------

Minareye Türk bayrağı asılması

Türk bayrağı asıldıktan sonra cami genel görüntü

Türk bayrağı detay

RÖP: Ahmet Karapınar (Köy Muhtarı)

48.7 MB/// 01.31ö

HABER- KAMERA: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI (Afyonkarahisar),

==========================================================

4)ORTACA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ

MUĞLA'nın Ortaca, ilçesinde 15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında yürüyüş yapılıp, günün ilk ışığına kadar Demokrasi Nöbeti tutuldu.

Mehteran Takımı eşliğindeki Milli Birlik Yürüyüşü'ne Ortaca Kaymakam Vekili Muğla Vali Yardımcısı Rıza Dalan, Ortaca Belediye Başkan Vekili Mehmet Ali Avcı, Ortaca Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yılmaz, Ortaca İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, Ortaca İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Evren Ekmekçi, sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ortaca Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan kalabalık, ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüşe geçti. Cumhuriyet Caddesi, Şerif Naz Başoğlu Sokak, Cengiz Topel Caddesi ve Atatürk Bulvarı güzergahının takip edildiği yaklaşık 1 kilometrelik yürüyüşün ardından tekrar Cumhuriyet Meydanı'na dönüldü. Burada, şehitler için saygı duruşunda bulunulup, hepbir ağızdan İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'deki konuşması sinevizyonda canlı olarak izlenmesinin ardından program şiirlerin okunması ile devam etti. Program meydanda sabaha kadar Demokrasi Nöbeti tutulup, camilerden sela okunmasıyla devam etti. Demokrasi Nöbeti'ne katılanlara dondurma, lokma ve keşkek ikram edildi.

Öte yandan Dalyan Mahallesi'nde AK Parti Ortaca İlçe teşkilatı tarafından 15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında yaklaşık 30 kişinin katılımıyla mehter takımlı yürüyüş düzenlendi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Yürüyüşten görüntü

-Demokrasi Nöbeti'nden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Cihan KAYA/ ORTACA (Muğla),

===========================================================

5)KIRKPINAR'DA ALTIN KEMER GÜNÜ

EDİRNE'de bu yıl 656'ncısı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemer bugün yapılacak final günü güreşleriyle sahibini bulacak. Geçen yılın başpehlivanı Recep Kara, dün İsmail Balaban'a kaybederek elenirken, çeyrek finale kalan favori başpehlivanlar altın kemerin yeni sahibi olabilmek için kıyasıya mücadele verecek. 656'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri üçüncü günüde Sarayiçi Er Meydanı'ndaki çeyrek final güreşleriyle devam etti. Sabah 09.30 da başlayan güreşlerde pehlivanlar yaklaşık 25 dereceyi bulan sıcak havada yağlanarak kol bağlayıp güreş tuttu. Dünkü güreşlerin ardından ilk 8'e kalan başpehlivanlar bugün altın kemere ulaşmak Er Meydanı'na çıkacak. Favori başpehlivanlar güç de olsa rakiplerini yenerek final umudunu sürdürdü. Geçen yılın başpehlivanı Recep Kara, üçüncü turda karşılaştığı İsmail Balaban'a yaklaşık 1.5 saat süren güreşin ardından yenilerek Kırkpınar'a erken veda etti. Kırkpınar'ın favori başpehlivanlarından Mehmet Yeşilyeşil'de dün 3'ncü turda Hamza Köseoğlu'na yenilerek güreşlere veda etti. Bugün yeniden çayıra çıkacak olan başpehlivanlar İsmail Balaban, Orhan Okulu, Salih Erinç, Ali Gürbüz, Serhat Balcı, Hamza Köseoğlu ve Şaban Yılmaz altın kemerin yeni sahibi olmak için mücadele edecek.

ALİ GÜRBÜZ YİNE İDDİALI

Başpehlivanlığın en büyük adaylarından biri olan Ali Gürbüz, dünkü güreşlerde oldukça zorlandı. 2011-2012 yıllarının başpehlivanı Ali Gürbüz, ilk turda Onur Balcı'yı, ikinci turda Serhat Gökmen'i, üçüncü turda ise Fatih Akkoyun'u geçerek adını çeyrek finale yazdırdı.

BAŞPEHLİVANIN ÖDÜLÜ 42 BİN LİRA

Geçen yıl 40 bin lira olan başpehlivanlık ödülü 42 bin liraya çıkarıldı. Başpehlivanlık güreşlerinde ikinci olan pehlivana 26 bin, üçüncülere ise 13 bin lira para ödülü verilecek. Ayrıca 14 kategoride yapılacak güreşlerin birincilerine altın, ikincilerine gümüş, üçüncülerine bronz madalya, Organizasyon Komitesinde seçilecek en iyi peşrev yapan ilk üç pehlivana ise altın, gümüş, bronz madalya verilecek. Edirne Belediyesi, bu yıl 14 kategoride dereceye giren pehlivanlara toplam 238 bin liralık para ödülü dağıtacak.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Kırkpınar Er Meydanı

-Güreşen pehlivanlar

-Davul zurna ekibi

-Güreş izleyenler

-Kırkpınar kupası

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Gurbet GÖKÇE-Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY-Mehmet YİRUN/EDİRNE,-

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement