Dinar Sağlıklı Yaşam Merkezi'ne Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Dinar Sağlıklı Yaşam Merkezi'ne Yoğun İlgi

Dinar Sağlıklı Yaşam Merkezi\'ne Yoğun İlgi

Dinar Sağlık Grup Başkanı Eyice: "Sağlıklı Yaşam Merkezi'miz de obeziteye karşı mücadele, evlilik öncesi eğitim ve annelik okulu kursları veriliyor"

27.05.2014 16:58

Dinar Sağlık Grup Başkanı Esra Eyice, Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde obeziteye karşı mücadele, evlilik öncesi eğitim ve annelik okulu kurslarının verildiğini söyledi.

Eyice, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde vatandaşları bilgilendirmek adına bir çok alanda kurs verildiğini belirterek, "Sağlıklı Yaşam Merkezi'miz de obeziteye karşı mücadele, evlilik öncesi eğitim ve annelik okulu kursları veriliyor" ifadesini kullandı.

Yaklaşık 3 ay önce oluşturulan merkezde, obezite tedavisinin daha fazla yapıldığını belirten Eyice, evlilik öncesi eğitimlerde 170 kişiye, annelik okulunda 210 kişiye ve obezite biriminde ise 285 kişiye hizmet verildiğini kaydetti.

Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün'ün egzersiz ve özel beslenme programlarını vatandaşlara uyguladıklarını anlatan Eyice, şunları kaydetti:

"Kısa sürelerde, vatandaşlarımızdan olumlu sonuçlar alıyoruz. Obezite birimimize başvurarak 10-15 kiloya kadar zayıflayan hastalarımız var. Evlilik öncesi eğitimlerimizde ise nikah öncesi bazı bilgilendirmeler yapılıyor. Annelik okulumuzda da gebeliğin nasıl geçeceği, sağlıklı bir aile yapısı ve bebek bakımları ile ilgili programlarımız devam ediyor. Bütün bu çalışmalarımızın yanında Dinar'a bağlı Tatarlı beldesi ile Yüksel, Duman, Çiçektepe, Kınık, Doğanlı ve Yıprak köylerinde de obezite ile ilgili bilgilendirmeler yapmaktayız." - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dinar Sağlıklı Yaşam Merkezi'ne Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement