Divriği'de Harabe Konaklar Korkutuyor - Son Dakika
Yerel

Divriği'de Harabe Konaklar Korkutuyor

Divriği ilçesinde yıkılma tehlikesi bulunan harabe konaklar, vatandaşları korkutuyor.

22.02.2013 09:44

Divriği ilçesinde yıkılma tehlikesi bulunan harabe konaklar, vatandaşları korkutuyor.

Karayusuf Mahallesi muhtarı Tekin Kırca, yaptığı açıklamada, mahallelerinde bulunan harabe ve terk edilmiş konakların yıkılma tehlikesi bulunduğu ve vatandaşlar için risk oluşturduğu gerekçesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na başvurduklarını söyledi.

Kuruldan verilen cevapta, sit alanı içerisinde yer alan tescilli evlerin fiziki ve güvenlik önlemlerinin Belediye Başkanlığı'nca alınacağının belirtildiğini anlatan Kırca, "Belediyeye başvurduk. Belediye ise tescilli yerler olduğu için sadece güvenlik önlemi olarak, binanın tehlikesi giderilene kadar mahallinde dolaşmanın tehlikeli ve yasak olduğuna dair yazı asıldı. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yol kenarında olduğu için birinin başına bir iş gelse bunun sorumlusu kim olur" diye konuştu.

Mahallede terk edilen Çalapverdi ve Ayanevleri konaklarının mülkiyetinin müşterek olduğunu belirten Kırca, "Hepsini yıkmak resmi prosedür ve kültür envanteri gereği mümkün değil. Yeniden tadilat yapılması gerekli ancak bu da özel mülkiyet olduğu için mümkün değil. Konakların etrafında dolaşmak yasak ama burası işlek bir yol kenarı. Bu yol ise dar ve küçük. Yani her an bir tehlikeli durum olabilir. Korkuyoruz" dedi.

Muhabir: Mücahit Koç

Yayıncı: Ahmet Ekici - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Divriği'de Harabe Konaklar Korkutuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement