Divriği'de "Mengücekler Kart" Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Divriği'de "Mengücekler Kart" Tanıtıldı

Divriği\'de "Mengücekler Kart" Tanıtıldı

Başkan Gök, toplu taşıma araçları için "Mengücekler Kartı" hizmete sunduklarını söyledi.

05.08.2014 09:45  Güncelleme: 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök, toplu taşıma araçlarında kullanılmak üzere "Mengücekler Kartı" hizmete sunduklarını söyledi.

Belediye Meclis üyelerinin de katılımıyla makamında basın toplantısı düzenleyen Gök, kartın 65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz olacağını belirtti.

Kartların üzerinde ilçede bulunan tarihi yerlerin resimlerinin olduğunu ifade eden Gök, "Bildiğim kadarıyla bu uygulamaya geçen ilk ilçeyiz" dedi.

Herkesi Mengücekler Kart kullanmaya davet eden Gök, "Tam kart 1.5 lira, öğrenci 50 kuruş, 65 yaş üstüne ise ücretsiz olacak" ifadesini kullandı.

Mengücek Beyliği'nin ilçe üzerinde büyük etkisi olduğunu ve çok güzel eserler bıraktıklarını belirten Gök, kendilerine düşen görevin ise beyliğin ismini yaşatmak ve eserlerini gelecek nesillere aktarmak olduğunu, bu nedenle karta Mengücekler ismini verdiklerini kaydetti. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Divriği'de 'Mengücekler Kart' Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • HÜseyin Kabadayi: Böyle bir hizmeti devreye sokanlara tesekür ederim. Yanliz, bu uygulama Divrigiden dörtbir yöne giden yolculara (KÖYLERE) Gecerlimi. MURMANA KÖYÜNDEN. Almanyada yasayan biriyim. Selamlar. . . . . . . . . 0 1 Yanıtla

Advertisement