Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı - Son Dakika
Güncel

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "15 Temmuz hain darbe girişimi bir daha açıkça göstermiştir ki din konusundaki cehalet, yanlış dini bilgi, birçok bireysel ve sosyal soruna neden olmakta, doğru şekilde karşılanmayan her türlü ihtiyaç istismara açık hale gelmektedir.

14.07.2018 21:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "15 Temmuz hain darbe girişimi bir daha açıkça göstermiştir ki din konusundaki cehalet, yanlış dini bilgi, birçok bireysel ve sosyal soruna neden olmakta, doğru şekilde karşılanmayan her türlü ihtiyaç istismara açık hale gelmektedir." ifadesini kullandı.

Erbaş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, 15 Temmuz'un milletin maruz kaldığı en büyük ihanetlerden biri olduğunu vurguladı.

Referansını dinden aldığını iddia ederek yıllarca vatandaşların temiz dini duygularını hain emellerine alet eden bir terör şebekesinin vatana, birliğe, beraberliğe, kardeşliğe, istiklal ve istikbale kastettiğini belirten Erbaş, Türk milletinin büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla, dinine, vatanına, milletine, özgürlüğüne ve hukuk düzenine sahip çıktığını, işgal girişiminin bütün dünyaya örnek olacak şanlı bir direnişle bertaraf edildiğini bildirdi.

Erbaş, FETÖ'nün bütün kirli planlarını ve karanlık yüzünü, sapkınlık ve kötülüğünü din kisvesi altında gizlemeye çalışan dış güdümlü bir terör örgütü olduğunun tüm açıklığıyla ortaya çıktığına dikkati çekerek şöyle devam etti:

"FETÖ, İslam'ın bütün değerlerini tahrif ve tahrip ederek karanlık ve süfli amaçlarına alet eden, itikadı, ameli ve ahlaki bir sapma hareketidir. Kirli ve karanlık planları uğruna kendi halkı üzerine ateş açmaktan çekinmeyen bu terör çetesinin elebaşı ve müntesipleri dini değerler ile aldattığı ve ağına düşürdüğü insanları militanlaştırarak kendi vatanına ve milletine ihanet eden canavarlar haline getirmiştir. 15 Temmuz hain darbe girişimi bir daha açıkça göstermiştir ki din konusundaki cehalet, yanlış dini bilgi, birçok bireysel ve sosyal soruna neden olmakta, doğru şekilde karşılanmayan her türlü ihtiyaç istismara açık hale gelmektedir. Bu noktadan hareketle ifade etmeliyim ki dinimizi, kendi menfaatlerine alet edenlere, birlik ve beraberliğimizi, huzur ve kardeşliğimizi hedef alanlara karşı hep beraber daha dikkatli olmak zorundayız."

Erbaş, insanların iyi niyet ve temiz duygularını istismar edenlere, İslam'ın kavramlarını kullanarak bozgunculuk yapanlara, yanlış bilgilerle din konusunda toplumu ayrıştırma ve aldatmaya yönelik bütün söylem ve faaliyetlere karşı Diyanetin üzerine düşen sorumlulukları yapmaya ve milleti bilgilendirmeye devam edeceğini kaydetti.

15 Temmuz şehitlerine Allah'tan rahmet, gazilere sağlık ve afiyet dileyen Erbaş, Türk milletine gösterdiği büyük cesaret ve mücadeleden dolayı da şükranlarını sundu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş\'ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement