Diyanet Sen'de Uludere Olayları ile İlgili Açıklama Yaptı - Son Dakika
Yerel

Diyanet Sen'de Uludere Olayları ile İlgili Açıklama Yaptı

Şırnak'ın Uludere ilçesinde meydana gelen olayla ilgili olarak Diyanet Sen açıklama yaptı.

02.01.2012 17:27

Şırnak'ın Uludere ilçesinde meydana gelen olayla ilgili olarak Diyanet Sen açıklama yaptı.

Şube Başkanı Abdülhakim Şendül, yaptığı açıklamada, olayda üniversite ve lise derslerinde olması gereken gençlerin hayatlarını hiçe sayarak para kazanmaya mahkum edilmesinin düşündürücü olduğunu, sivilleri hedef haline getiren bu kör şiddetin gerekçesine bakılmaksızın kınanması, toplumun vicdanında mahkum edilmesi gerektiğini savundu.

Silahların susması ve benzer bir vahşetin bir daha yaşanmaması için sivillerin böylesine katledilmesinin sorumlularının ortaya çıkarılmasını istediklerini kaydeden Şendül, şöyle dedi:

"Yüce Allah kardeşliği emrederken, kardeşin kardeşi bu şekilde öldürmesi son derece iç yakıcıdır. Burada yetkililere sesleniyoruz, bölgede görev yapan askeri unsurların köylüleri yanlış yola sevk ettikleri iddiasının doğru olması halinde ciddi bir provokasyonla karşı karşıya olduğumuzun fark edilmesi gerekmektedir. Hükümetten beklenen açıklamanın çok sonradan yapılması ve yapılan açıklamanın da olayı aydınlatmaya ve faillerden hesap sormaya yönelik bir içerik taşımaması utanç vericidir."

- SİİRT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyanet Sen'de Uludere Olayları ile İlgili Açıklama Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement