Diyarbakır'da Gıdalara Ramazan Denetimi - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Gıdalara Ramazan Denetimi

Diyarbakır\'da Gıdalara Ramazan Denetimi

DİYARBAKIR Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayında vatandaşın sağlıklı ve kaliteli gıda tüketebilmesi amacıyla denetimlerine başlayarak gıda timleri denetime çıktı.

08.06.2017 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİYARBAKIR Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayında vatandaşın sağlıklı ve kaliteli gıda tüketebilmesi amacıyla denetimlerine başlayarak gıda timleri denetime çıktı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl müdürü Mustafa Ertan Atalar, Ramazan ayını fırsata çevirmeye çalışan işletmelerin tespiti amacıyla denetimlerini sıklaştırdıklarını belirterek, Ramazanın başlamasıyla birlikte 913 işletmeye denetim yaptıklarını 11 işletmeye ceza uygulandığını söyledi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Ekipleri, Ramazan ayında vatandaşın sağlıklı ve kaliteli gıda tüketebilmesi amacıyla kentte denetimlerine başladı. Gıda ürünü üreten ve satan yerleri denetlemeye alan ekipler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Ertan Atalar öncülüğünde kentin farklı noktalarına dağılarak işletmelere girdi. Gıda Kontrol ekipleri işletmeleri gezerken, bir fırına giren ekipler hem temizlik hem de gıdaların kontrolünü yaptı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, yıl boyunca gıda olarak tüketime sunulan her üründe denetim yaptıklarını söyledi. Atalar konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Alo 174 ihbar hattına gelen ihbarları anında denetimliyoruz. Yaptığımız denetimlerde amacımız insanların daha sağlıklı gıdaya ulaşabilmesinin önündeki engellerin tamamının yok edilmesi ve bertaraf edilmesini amaçlamaktayız. Bu kapsamda ilimizde 81 gıda kontrol mühendisi görev yapmaktadır. Personelimiz 7/24 esasına göre görev yapmaktadırlar. Bu denetimlerde geçen yıl 10 bin 614 denetim gerçekleşmiş, 31 işletmeye 167 bin idari yaptırım cezası uygulanmıştır. Bu yıl ilk 5 ayda yaptığımız denetimlerde 5 bin 844 denetime ulaşılmış olup Ramazan ayı içerisinde ise 913 denetim gerçekleştirdik. Yaptığımız çalışmalarla ramazan ayında öncelikle denetimlerimizi sıklaştırmış bulunuyoruz. Çünkü ramazan ayını fırsata çevirmek isteyen işletmeler olabilir bunlara fırsat vermemek adına 10 günlük süre zarfında 913 denetim gerçekleştirdik ve 11 işletmeye ceza uygulanmıştır. Yaptığımız tespitle genel hijyen, kişisel temizlik, kullanılan maddelerin temziliği ve ham maddelerin uygunluğu çeşitli denetimler gerçekleştiriyoruz. Bu denetimlerde sadece cezai işlem uygulamıyoruz, işletmelerin rehabilitasyonlarını gerçekleştiriyoruz. Sağlıklı gıdaların nasıl üretileceği ile ilgili bütün aşamalarda eğitimlerde veriyoruz." - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Gıdalara Ramazan Denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement