Diyarbakır'da Nevruz Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Nevruz Kutlamaları

Diyarbakır\'da Nevruz Kutlamaları

Diyarbakır'da Nevruz kutlamaları etkinliğinde Abdullah Öcalan'ın mesajı BDP'li milletvekilleri tarafından Kürtçe ve Türkçe okundu.

21.03.2013 14:11

Diyarbakır'da Nevruz kutlamaları etkinliğinde Abdullah Öcalan'ın mesajı BDP'li milletvekilleri tarafından Kürtçe ve Türkçe okundu.

Nevruz alanını dolduran kalabalığa BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan Abdullah Öcalan'ın mesajını Kürtçe okudu. BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de mesajı Türkçe olarak okudu.

Mesajında Öcalan, silahlı mücadelenin bırakılması ve sınır dışına çıkılması çağrısında bulundu.

Buldan ve Önder tarafından okunan mesajda, Öcalan şunları kaydetti: "Nevroz'unu selamlıyorum. Binlerce yıldır milyonlarca insanın yüreğinde Nevroz ateşi gürleşiyor. Şu an görüyorum ki çığlığım her yerde duyuluyor. Benim başkaldırım çaresizliğe, cahilliğe ve köleliğe karşı idi.

Savaşımız cehalete, adaletsizliğe, gericiliğe, her türlü zorbalığa oldu. Kürtler bugün müjde ile yeni bir yaşam diyor. Bugün yeni bir Türkiye'ye, yeni bir Ortadoğu'ya uyanıyoruz. Bugün yeni bir süreç başlıyor. Arap, Fars, Türk ve Kürt halkına birbirini boğazlatmaya çalıştılar. Savaş ve kirli düzene artık yeter diyoruz. Ben bugün milyonlarca kişinin şahitliğinde yeni bir süreç başlatıyorum. Silah değil siyaset öne çıksın. Bu bir sonuç değil yeni bir sürecin başlangıcıdır. Bugün yeni bir dönem başlıyor. Demokratik haklar, özgürlük ve eşitlik dönemi başlıyor. Artık silahlar sussun. Türk halkı ve Kürt halkının akan kanı duracak. Silah değil siyaset işleyecek. Silahları bırakın ve sınır dışına çıkın. Silahlı mücadeleden demokratik mücadeleye geçiş yapıyoruz". - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Nevruz Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement