Özerklik Açıklaması Yapan Sur ve Silvan Belediye Başkanları Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Özerklik Açıklaması Yapan Sur ve Silvan Belediye Başkanları Tutuklandı

Özerklik Açıklaması Yapan Sur ve Silvan Belediye Başkanları Tutuklandı

Diyarbakır'da özerklik açıklaması yapan Sur Belediye Eş Başkanları, Silvan Belediye Eşbaşkanı, DBP Sur İlçe Başkanı, Ali Rıza Çiçekli ve Güneş Ölmez tutuklandı.

23.08.2015 07:47  Güncelleme: 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da "özerklik" açıklamalarının ardından gözaltına alınan ve aralarında Sur Belediye Başkanı Narin ve Silvan Belediye Başkanı Bodakçı'nın da bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Alınan bilgiye göre, merkez Sur ilçe Belediyesi ve Silvan Belediyesi tarafından daha önce yapılan "özerklik" açıklamalarının ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

GÖZALTINA ALINAN İSİMLER

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan DBP'li merkez Sur İlçesi Belediyesi Eş Başkanları Narin ve Bodakçı, Sur Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Şık Barut, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Sur İlçe Eş Başkanı Ali Rıza Çiçekli, Güneş Ölmez, Abdulmetin Bayram ve Hasan Irmak emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı.

5 KİŞİ TUTUKLANDI

Savcılıktaki ifade işleminin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Narin, Bodakçı, Barut, Çiçekli ve Ölmez'in, TCK 302. maddesi gereği "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan tutuklanmasına, Bayram ve Irmak'ın ise adli kontrol hükümlerince serbest bırakılmasına karar verildi.

Soruşturma kapsamında, 4 şüphelinin yakalanması çalışmalarına devam edildiği öğrenildi.

HAKKARİ'DE EŞ BAŞKANLARA TUTUKLAMA TALEBİ

Hakkari'de sözde 'öz yönetim' ilan edilmesiyle ilgili savcılığın başlattığı soruşturmada gözaltına alınan Belediye Eş Başkanları DBP'li Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi.

Hakkari'de 9 gün önce Kent Meclisi tarafından DBP il binası önünde 'öz yönetim' açıklaması yapıldı. Bu açıklamanın ardından da Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, açıklamaya katılan Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, geçen cuma günü polis tarafından gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanan eş başkanların ifadeleri de nöbetçi savcı tarafından emniyette alındı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Özerklik Açıklaması Yapan Sur ve Silvan Belediye Başkanları Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (64)

  • Adiyamanli: Arkadaslar evet kafam karisik TayYipin acilim surecinde bolge cok rahatlamisti 6 59 Yanıtla
  • Hadi: Iste bu ya devami gelir insallah 32 23 Yanıtla
  • tarzan: ne o tabelalar kaldırın kürtçe yazıları bunlara çok bile bunları si.....k....e..n.. yaranıyo 50 4 Yanıtla
  • zülküf: Hepiniz Türkün gücünü göreceksiniz 45 8 Yanıtla
  • KÖTÜLEMEYE ÇALIŞMAYIN LAN AK PARTİYE KARŞI ÇIKAN K: YAŞASIN AK PARTİ 13 37 Yanıtla
  • Mesut adana: Bu kalleşlere vatan hainlerine idam cezası verilmesini çok isterdim diyarbakır meydanında 45 3 Yanıtla
  • dd35: Devleti tanimayanlar devletle tanistirilmis 38 3 Yanıtla
  • Fedayi: Bunlar vatan haini. 36 2 Yanıtla
  • Gümüş Bileklik: Zoruna giden varsa gitsin ulan... Pkk, terör ve destekçisi olup taşeronluk yapanlar yıllardır ilk defa cezasını buluyor. Bu iş böyle böyle temizleniyor ve bitecek. Türk ve Kürt olmak üzere tüm Türkiye halkı zafer kazanacak. Yıllardır yapılamayan veya yapılması istenmeyen şeyler B planı olarak start aldı. A Planı silahsız çözümdü bundan anlamayanlar şimdi B Planı ile bitiyor. Tabii birde ortaya çıkan ve çözümlere çözüm zamanı rivayet etmediği gibi Rte seçimlerde istediğini alamadı diye çığırtkanlık yapan kan emiciler var. Onları da var eden arkasında duran malesef kamera karşısında söylediklerine inanan ama arkasında ne haltlar yediğini göremeyen halktır. Uyan Türkiye ırk ve siyaset için değil bu sözlerim, kendi ve sizlerin evladının geleceği için... Gelecekde refah, terör olmayan, sosyal ve ekonomik, kültürel bir ülke istiyorum diyorsan bu gidişe sırf siyasi taraf veya ırkçılık yapmak için çomak sokma destek ol... 36 1 Yanıtla
  • Ekmeksizler: Acından ölürler haberleri yok. 33 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement