Diyarbakır Hdp Parti Sözcüsü Oluç Yerel Seçimde Muhalefet Güçleri Olumlu Bir Sonuç Alırlarsa... - Son Dakika
Politika

Diyarbakır Hdp Parti Sözcüsü Oluç Yerel Seçimde Muhalefet Güçleri Olumlu Bir Sonuç Alırlarsa...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) sözcüsü Saruhan Oluç, yerel seçimlerde, iktidarın elinde tuttuğu büyükşehirler ve şehirler konusunda eğer muhalefet güçleri olumlu bir sonuç alırlarsa Türkiye'de çok ciddi siyasi değişimlere neden olacağını söyledi.

21.10.2018 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) sözcüsü Saruhan Oluç, yerel seçimlerde, iktidarın elinde tuttuğu büyükşehirler ve şehirler konusunda eğer muhalefet güçleri olumlu bir sonuç alırlarsa Türkiye'de çok ciddi siyasi değişimlere neden olacağını söyledi. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli başkanlığında, dün Diyarbakır il binasındaki Vedat Aydın Konferans Salonu'nda başlatılan 'Yerel Yönetimler Çalıştayı' bugün Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısıyla devam etti. Toplantı sonrası HDP Parti Sözcüsü Saruhan Oluç, MYK toplantısı ve dün Diyarbakır'da yapılan, 'Yerel Yönetim Çalıştayı'na ilişkin basın toplantısı düzenledi. Oluç, koalisyon ortağı MHP'nin Bekir Bozdağ'ın Kürt olmasına bile tahamül edemez noktaya geldiğini ancak, bugün dönüp dolaşıldığında Bozdağ'ın Türkiye'de adalet ve hukuk konusunda son derece olumsuz katkıları olmuş bir bakan olduğunu hatırlattı. Oluç, Biz kendisini o şekilde hatırlıyoruz. Ama, işte onun da kimliğini de savunmak zorunda biz kalıyoruz. Çünkü, Türkiye'de farklılıkları kültürel anlamda birlikte yaşatmak adına anlayışa sahip olmazsan gün gelir ve sizin kimliğiniz bile iktidar tarafından koalisyon ortağınız tarafından tartışma konusu yapılabilir. Biz bu konudaki kararlılığımızı elbette sürdüreceğiz. Türkiye'deki bütün farklılıkları, inanç ve etnik anlamında eşit koşullarda bir arada yaşamasını ve demokratik ortamda mücadelesini sürdüreceğiz dedi.

YERELDEKİ ARKADAŞLARA EN GENİŞ DAVRANIŞLARI GELİŞTİRMELERİ KONUSUNDA POLİTİKALARI İLETTİK

Yerel seçime ilişkin olarak ittifak yapılıp yapılmayacağı konusunda sorulan bir soruya ise Oluç, iktidarın elinde tuttuğu büyükşehirler ve şehirler konusunda eğer muhalefet güçleri olumlu bir sonuç alırlarsa Türkiye çok ciddi siyasi değişimlere neden olacağını ifade etti. HDP'li Oluç, Biz yerellerdeki arkadaşlarımızla da bu konuda en geniş davranışlarını geliştirmelerini konusunda sözleri ve politikaları ilettik. Bu konudaki çalışmalar yerellerde o şekilde sürdürülecek. En geniş demokrasik güçleriyle demokrasi, hukuku ve yerel demokrasiyi geliştirecek adımları atacak en geniş güçlerle bu seçimlerde buluşmamız olumlu bir adım olacaktır. Şu parti bu parti konusuna girmiyorum. Yapılmış olan herhangi bir resmi görüşme ve toplantı yoktur diye konuştu.

Diyarbakır Hdp Parti Sözcüsü Oluç Yerel Seçimde Muhalefet Güçleri Olumlu Bir Sonuç Alırlarsa...
Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Diyarbakır Hdp Parti Sözcüsü Oluç Yerel Seçimde Muhalefet Güçleri Olumlu Bir Sonuç Alırlarsa... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement