Diyarbakır Kırklar Meclisi, AK Parti İl Başkanı Akar'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Kırklar Meclisi, AK Parti İl Başkanı Akar'ı Ziyaret Etti

Diyarbakır Kırklar Meclisi, AK Parti İl Başkanı Akar\'ı Ziyaret Etti

Kırklar Meclisi, AK Parti İl Başkanı Akar'ı ziyaret etti DİYARBAKIR'da faaliyet yürüten ve aralarında, farklı din ve düşünceden insanların bulunduğu Kırklar Meclisi üyesi bir grup, AK Parti İl Başkanı Muhammet Akar'ı parti binasında ziyaret ederek, sokağa çıkma yasağı ve çatışmalarla birlikte Sur İlçesi'ndeki mağduriyeti hakkında bilgi verdi.

17.12.2015 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklar Meclisi, AK Parti İl Başkanı Akar'ı ziyaret etti

DİYARBAKIR'da faaliyet yürüten ve aralarında, farklı din ve düşünceden insanların bulunduğu Kırklar Meclisi üyesi bir grup, AK Parti İl Başkanı Muhammet Akar'ı parti binasında ziyaret ederek, sokağa çıkma yasağı ve çatışmalarla birlikte Sur İlçesi'ndeki mağduriyeti hakkında bilgi verdi. AK Parti İl Başkanı Akar da, Kürt meselesinin çözümünün adresi hendek değil, Parlamento olduğunu söyledi.

Aralarında İslami, Ermeni, Keldani, Süryani, Alevi cemaatinin temsilcilerinin oluşturduğu Kırklar Meclisi üyeleri, Sur İlçesi'nde sokağa çıkma yasağının kaldırılmasını için AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar ile görüştü. AK Parti İl Başkanlığı'nda gerçekleşen ziyarette Kırklar Meclisi adına konuşan yazar Şeyhmus Diken, sokağa çıkma yasağının rutine dönüştüğünü söyledi. Yasağın kalkmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile görüşme talebinde bulunacaklarını belirten Diken, "Sokağa çıkma yasağından kaynaklı olarak, mekanlarından göç etmek zorunda kalan aileler ile çocuk, genç ve yaşlı ölümlerin, tarihi, kültürel ve ibadet mekanlarının tarihi tahribi, şehrimiz Amed'in binlerce yıldır kesintisiz olarak hayatın sürdüğü beldesi, kadim Suriçi'nde, 6'ncı kezdir sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sur'da yaşam kesintiye uğramış durumda. Kültür, kimlik, dil, tarih, turizm, ticaret, özetle insana ait ne varsa yok olma tehdidiyle karşı karşıya kalmış" dedi.

"İÇİMİZ, CİĞERİMİZ YANIYOR"

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Av. Muhammed Akar da, Kürt meselesinin çözüm adresinin sokaklar değil parlamento olduğunu ifade ederek, "İçimiz, ciğerimiz yanıyor. Yakın bir zamanda 500 yıllık camimiz ciddi bir zarar gördü. Şimdi bütün bu eserlerimiz aynı risk altındadır. Bir daha Meryem Ana Kilisesi'ni, Ulu Camii, Hz. Süleyman Camii'ni bizim yapma imkanımız yok. Bunların yapılma şansı yok. Çok geç olmadan, dizlerimizi dövmeden, hepimizin hakikaten, müteyakkız bir şekilde ateşe su dökmemiz lazım. Kazılan hendeklerin, bu fiili duruma sebep olduğunu, yasaklara sebep olduğunu yetkililerimiz söylüyor. Bu bizim saptadığımız bir gerçektir. Bizim mutlaka bu hendekleri kapatmamız lazım. Hendekler bu sorunun çözümüne katkı sağlamıyor. Kürt meselesinin çözümünün adresi sokaklar değildir, Parlamento'da konuşarak bu meseleyi çözebiliriz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Kırklar Meclisi, AK Parti İl Başkanı Akar'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement