Doğa Yürüyüşleriyle Çevre Bilinci Kazanıyorlar - Son Dakika
Güncel

Doğa Yürüyüşleriyle Çevre Bilinci Kazanıyorlar

Doğa Yürüyüşleriyle Çevre Bilinci Kazanıyorlar

Hatay'daki Karlısu Sosyal Bilimler Lisesi Spor Kulübü öğrencileri, her yıl düzenlenen doğa yürüyüşleriyle çevre bilinci kazanıyor.

28.11.2016 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'daki Karlısu Sosyal Bilimler Lisesi Spor Kulübü öğrencileri, her yıl düzenlenen doğa yürüyüşleriyle çevre bilinci kazanıyor.

Okuldaki Spor Kulübü tarafından geleneksel olarak yılda iki kez yapılan yürüyüşlerle öğrencilere doğa sevgisi aşılanıyor. Sağlıklı yaşam ve zinde kalmak için yapılan yürüyüşlere öğrenciler yoğun katılım gösteriyor.

Doğa yürüyüşlerine katılan öğrenciler, hem çevrelerini tanıma şansına sahip oluyor hem de eşsiz manzaraları fotoğraf kareleriyle süslüyor.

Yürüyüş molalarında ise öğrenciler piknik yapma şansına sahip oluyor.

Yıl içinde farklı zamanlarda Merkeze bağlı Habibi Neccar Dağı, Ballıöz, Karlısu, Kisecik ve Gülderen bölgelerinde yapılan yürüyüş etkinliklerinde öğrenciler 50 kilometre yol katediyor.

Spor Kulübü Üyesi Musatafa Kemal Çal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl yapılan yürüyüşler sayesinde doğa sevgisini pekiştirdiklerini söyledi.

Farklı bölgelerde yapılan yürüyüşler sayesinde doğayla iç içe olduklarını belirten Çal, "Yürüyüşlerimiz gruplar halinde ve disiplin çerçevesinde gerçekleşiyor. Güvenliğimiz için tedbirlerimizi gruptaki daha bilgili arkadaşlarımız ve öğretmenlerimiz tarafından alıyoruz. Bu sayede doğamızı daha yakından tanıyoruz. Zaman zaman parkurlar bizleri zorlasa da oldukça memnunuz. Bu önemli etkinliğe severek katılıyor ve arkadaşlarımızı davet ediyoruz." dedi.

Yürüyüşlerde yeni yerleri öğrendiklerini belirten Çal, "Yürüyüş sırasında birçok arkadaşımız fotoğraf çekerek her anımızı ölümsüzleştiriyor. Daha sonra bu fotoğrafları etkinler sayfamızda yayınlıyoruz. Piknik yaparak dinlenme şansımız oluyor. Doğa yürüyüşlerine katılımı her geçen yıl daha da artırmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Yürüyüşlerde çevredeki atıkları da topladıklarını ifade eden Çal, yol boyunca etrafta gördükleri poşet, şişe, cam ve çeşitli atıkları toplayıp en yakın çöp bidonuna attıklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğa Yürüyüşleriyle Çevre Bilinci Kazanıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement