Doğu Anadolu Bölgesi'nde Kış - Son Dakika
Güncel

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Kış

Doğu Anadolu Bölgesine bağlı Erzurum, Erzincan, Kars, Tunceli ve Ağrı'da kar yağışı ve tipi nedeniyle 640 köy ve mahalle yolunda ulaşım sağlanamıyor.

25.01.2018 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu Bölgesine bağlı Erzurum, Erzincan, Kars, Tunceli ve Ağrı'da kar yağışı ve tipi nedeniyle 640 köy ve mahalle yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Bölgede bir süredir etkili olan ve yüksek kesimlerde zaman zaman tipiye dönüşen ve özellikle gece saatlerinde yoğunlaşan kar yağışı dolayısıyla Erzurum'da kırsal kesimdeki 203 mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Kapalı yolların açılması için Erzurum Büyükşehir Belediyesinde görevli 235 personel 188 araçla karla mücadele çalışması yapıyor. Ekipler, kent genelindeki diğer mahalle yollarının da kapanmaması için kar küreme ve tuzlama çalışması yürütüyor.

Kars

Kars'ta gece saatlerinde başlayan ve halen aralıklı devam eden kar yağışı nedeniyle ilçelerden Sarıkamış'ta 5, Susuz'da 10, Kağızman'da 13, Arpaçay'da 7 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri kentteki kapalı yolları ulaşıma açmak için çalışmaları sürdürüyor.

Kar kalınlığı Sarıkamış ilçe merkezinde 80, Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 115 santimetreye ulaştı.

Beyaza bürünen kentte vatandaşlar, arabalarının üzerinde, ev ve işyerlerinin önünde biriken karları temizledi.

Belediye ekipleri, caddelerde kar küreme çalışması başlattı.

Erzincan

Erzincan'da ise İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, gece etkili olan kar ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

Kar yağışı nedeniyle kent merkezinde 13, Çayırlı 20, İliç 25, Kemah 15, Kemaliye 30, Otlukbeli 6, Refahiye 60, Tercan 40 ve Üzümlü ilçesinde 8 olmak üzere toplam 217 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için 29 ekiple çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yoğun kar yağışının etkili olduğu Üzümlü ilçesi sakinlerinden Yakup Karaağaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Çoktandır kar yağmıyordu ve kuraklık olmuştu. Şu anda kar yağıyor ve her taraf karla doldu. Allah'a şükür beklediğimiz oldu." dedi.

Tunceli

Tunceli'de de iki gündür aralıklarla devam eden kar dolayısıyla il merkezindeki 8, ilçelerden Çemişgezek'te 2, Hozat'ta 5, Mazgirt'te 17, Nazımiye'de 7, Ovacık'ta 32, Pertek'te 8, Pülümür'de de 37 olmak üzere 116 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı 8 ekip, kent genelinde kapanan köy yollarında karla mücadele çalışması yürütüyor.

Ağrı

Ağrı'da da 3 gündür etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle 69 köy yolu ulaşıma kapandı.

Karın en fazla etkili olduğu ilçelerden olan ve 40 köy yoluna ulaşım sağlanamayan Eleşkirt ilçesi başta olmak üzere kent genelinde ekiplerin karla mücadele çalışması devam ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğu Anadolu Bölgesi'nde Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement