Doğum Yapan Anneye "Annelik Sertifikası" - Son Dakika
Yerel

Doğum Yapan Anneye "Annelik Sertifikası"

Yerköy Kaymakamlığının başlattığı “Hoş Geldin Bebek” Projesi kapsamında doğum yapan annelere "Annelik Sertifikası" ve bebekler için çeşitli hediyeler veriliyor Kaymakam Gale: "Toplumsal dayanışma, en güzel günlerde ve en kötü günlerde birlik olmayı gerektirir"

26.06.2013 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde Kaymakamlık, yeni doğum yapan annelere "Hoş Geldin Bebek" Projesi kapsamında hastanede ziyaret ederek, "Annelik Sertifikası" ve çeşitli hediyeler veriyor.

Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların hem sevincinde hem de  acısında yanında olmayı görev edindiklerini söyledi.

Ailelerin bebek sevinçlerine ortak olmak için Kaymakamlık olarak "Hoş Geldin Bebek"  Projesini hayata geçirdiklerini anlatan Gale, bu kapsamda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personelinin doğum yapan anneleri hastanede ziyaret  ettiklerini kaydetti.

Annelere sertifika ve bebekler için çeşitli hediyeler verdiklerini dile getiren Gale, şöyle devam etti:

"Projemizin amacı Yerköy Devlet Hastanesinde doğum yapan annelerin, bu devletin bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duymaları sağlamak. Tabi doğum meşakkatli bir iş, aileler bunun heyecanını bazen de sıkıntısını yaşıyorlar. Onlara karşılaştıkları sıkıntılarda yardımcı olmaya çalışıyoruz. En özel ve en güzel günlerinde mutluluklarına ortak oluyoruz. Annelik sertifikası sembolik bir belge ama annelerin yüzünde bir tebessüm oluşturuyor. Onları mutlu ediyor. Bebekler için getirdiğimiz hediyelerle de yalnız olmadıklarını hissettiriyoruz. Sertifikada, "dünyanın en özel, en güzel, en fedakar, en samimi, en arkadaş, en tatlı, daha nice "en" lere sahip olan annesi. Senelerdir çalışmış ve ortaya muhteşem bir aile çıkarmış olan bu hanımefendiyi başarılarından dolayı tebrik ederiz' ifadeleri yer alıyor."

Toplumsal dayanışmanın en güzel günlerde, en kötü günlerde de birlik olmayı gerektirdiğini vurgulayan Gale, bu  felsefeden hareketle vatandaşın sadece mutlu günlerin de değil acılı günlerinde de yanında olacaklarını ifade etti.

Cenazeleri olduğunda da vatandaşı yalnız bırakmayacaklarını anlatan Gale, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak insanımızın acısına da ortak olacağız. Zor günlerde bu dayanışmanın acıları azaltacağına inanıyoruz. Elimizden geldiği kadar sıkıntılarını çözmeye çalışacağız. İhtiyaçları tespit edip, gerekeni yapacağız. Doğumdan cenazeye kadar bu dayanışmayı sürdüreceğiz" diye konuştu. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğum Yapan Anneye 'Annelik Sertifikası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement